Sint-Jansbergsesteenweg (N253) in Egenhoven (Leuven): onderhoud wegdek

Regio
Gemeente
Weg
Datum 30-31 augustus

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert onderhoudswerken uit aan het wegdek van de Sint-Jansbergsesteenweg in Egenhoven (Leuven), meerbepaald tussen de kruising met de E40 en het kruispunt met Ormendaal.

Het wegdek van de gewestweg is aan vernieuwing toe. Wegen en Verkeer vervangt de toplaag van het wegdek in beide rijrichtingen en brengt nieuwe markeringen aan.

Volgens de huidige planning vinden de werken plaats op vrijdag 30/08, vanaf 20h. De aannemer zal de hele nacht doorwerken, volgens de huidige planning tot in de vroege ochtend van zaterdag (31/08).

Hinder en omleidingen

De weg zal tijdens de onderhoudswerken volledig afgesloten worden. Er zal een omleidingsroute zijn voor het verkeer. Het doorgaand verkeer vanuit Huldenberg zal via de Blokkenstraat en de Tervuursesteenweg (N3) omgeleid worden. Het doorgaand verkeer vanuit Leuven zal via de E314/E40 (afrit Bertem) en de Tervuursesteenweg (N3) omgeleid worden. Tijdens de werken zullen de aanliggende woningen en woningen gelegen in een straat die enkel toegankelijk is via de werfzone, niet bereikbaar zijn met de auto.