Rioleringswerken en nieuw wegdek Tervuursesteenweg in Steenokkerzeel

Weg
Datum oktober 2016 - oktober 2017
 • Wat? Vernieuwing van het wegdek en de riolering
 • Waar? Tussen het kruispunt met de Houtemsesteenweg en de Barebeek.
 • Wanneer? oktober 2016 tot oktober 2017

 

Situering van het project

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt in 2017 het wegdek van de Tervuursesteenweg (N227) in Steenokkerzeel. De werken worden uitgevoerd tussen het kruispunt met de Houtemsesteenweg en de Barebeek.

De vernieuwing van het wegdek kadert binnen een groter project waarbij ook Aquafin de riolering vernieuwt.

 

Waarom wordt het project uitgevoerd?

Met het project ‘Aansluiting Boekt’ wil Aquafin het afvalwater van de inwoners van Boekt, dat nu nog ongezuiverd in de Barebeek belandt, aansluiten op het waterzuiveringsnetwerk. Hiervoor vervangt Aquafin het bestaande rioleringsstelsel van de bewoners van de Tervuursesteenweg en Houtemsesteenweg door een nieuw gescheiden stelsel dat afval- en regenwater afzonderlijk afvoert. Dankzij deze ingreep kan Aquafin het afvalwater verzamelen in een laag gelegen centraal punt. Op dit punt wordt een pompstation gebouwd dat het afvalwater via een persleiding verpompt naar de waterzuiveringsinstallatie langsheen de Houtemsesteenweg. Dit is beter voor het milieu.

Wegen en Verkeer maakt van dit project gebruik om het wegdek in de Tervuursesteenweg na de rioleringswerken te vernieuwen.

 

Wie werkt waar?

Aquafin voert rioleringswerken uit

 • Tervuursesteenweg tussen Houtemsesteenweg en Barebeek
 • Houtemsesteenweg tussen Tervuursesteenweg en Molenstraat
 • Molenstraat

 

Wegen en Verkeer vernieuwt de rijweg

 • Tervuursesteenweg tussen Houtemsesteenweg en Barebeek
 • Aanleg van nieuwe toplaag asfalt
 • Aandeel van 50 % in de regenwaterleiding

 

Fasering van de werken

Gelieve er rekening mee te houden dat de planning van de werken informatief is en steeds afhankelijk blijft van onvoorziene omstandigheden (o.a. weerverlet).

 

Omleiding voor het verkeer

 • Tijdens de werken wordt de Tervuursesteenweg (N227) volledig afgesloten voor het verkeer. Er wordt in beide rijrichtingen een omleiding voorzien via  Rubenslaan – Elewijtsesteenweg – Brusselsesteenweg – Woluwelaan – Luchthavenlaan – Haachtsesteenweg.

 

 • Voor fietsers wordt in beide rijrichtingen een omleiding voorzien via Eppegemsesteenweg – Waversebaan – Molenstraat.

 

Infoavond voor de omwonenden

Aquafin en de betrokken partners nodigden de buurtbewoners uit op een infoavond waar de concrete timing en fasering worden . Deze infoavond ging door op maandag 30 augustus 2016 om 19 uur in de zaal op de 1ste verdieping van het cultureel centrum De Camme, Tervuursesteenweg 173 in Steenokkerzeel (Perk).

Meer informatie over de werken van Aquafin vindt u via www.aquafin.be. U vindt het antwoord op vele vragen in de folder ‘Aquafin werkt in uw buurt – De meest gestelde vragen’. Daarnaast kan u de voortgang van de werken volgen via ‘werken in uw gemeente’, en de bijhorende detailfiches.