Renovatie Denderbrug (N28) in Ninove

Regio
Gemeente
Weg
Datum van 18 maart tot eind 2019

Update 22/11: Vanaf zaterdag 23 november rijdt het verkeer over de Denderbrug (N28) in Ninove over twee rijstroken in elke richting. De bovenzijde van de brug is klaar en open voor alle verkeer.  Aan de onderzijde wordt nog gewerkt tot eind 2019, maar dit zal gebueren zonder hinder voor het verkeer.

Het Agentschap Wegen en Verkeer startte op maandag 18 maart met de volledige renovatie van de brug in de Koning Boudewijnlaan (N28) over de Dender in Ninove. De bovenkant en de onderkant van de brug worden aangepakt. Alle verkeer rijdt vanaf dan over één rijstrook in elke richting. Fietsers worden omgeleid. Weggebruikers houden best rekening met vertragingen tijdens de spitsuren. De werken starten op 18 maart en duren tot eind november 2019. 

Wat houden de werken in?

Op maandag 18 maart is de aannemer begonnen met de volledige sanering van de Denderbrug in de Koning Boudewijnlaan (N28) in Ninove. Aan de bovenkant van de Denderbrug komt er nieuwe asfalt en een nieuwe waterdichting. Ook de brugdekvoegen, de brugranden en de brugleuningen worden vernieuwd. Langs de onderzijde van de brug wordt het beton hersteld en brengt de aannemer een beschermende coating aan. De werken lopen tot eind november 2019.

Timing

Van 18 maart tot eind 2019