Renovatie brug Witte Paalstraat over de E40 in Afsnee

Regio
Gemeente
Weg
Datum Van 20 augustus tot voorjaar 2019

In het voorjaar van 2019 wordt aan de brug nog een beschermlaag (verhindert corrosie van beton) aangebracht. Ook dan zal de E40 ter hoogte van de brug enkele nachten een beperkt aantal rijstroken beschikbaar hebben. 

Op maandag 20 augustus startte het Agentschap Wegen en Verkeer met de renovatie van de brug Witte Paalstraat over de E40 in Afsnee. De brug wordt volledig vernieuwd. Tijdens de werken wordt de brug volledig afgesloten. Het verkeer moet omrijden in beide richtingen. 

Wat houden de werken in?

De aannemer staat in voor een volledige renovatie van de brug aan de Witte Paalstraat. Er komen nieuwe brugdekvoegen, nieuwe waterdichting en nieuwe brugranden. Op de brug komt er ook een nieuw wegdek. Als de aannemer werkt aan de onderzijde van de brug, zal het verkeer op de E40 over twee rijstroken rijden. Dit gebeurt enkel ‘s nachts. 

Fasering en omleiding

  • Tijdens de werken wordt de brug langs beide zijden afgesloten en rijdt het verkeer in beide richtingen om. 
  • Het verkeer rijdt om via de Broekkantstraat, Steenaardestraat en de Kortrijksesteenweg en Driesleutels.
  • Lokaal verkeer en fietsers kunnen omrijden via de Broekkantstraat, Steenaardestraat, Vennestraat en de Lauwestraat.

Hinder op E40

Als de aannemer werkt aan de onderzijde van de brug, zal het verkeer op de E40 over twee rijstroken rijden. Dit gebeurt enkel 's nachts.

In het voorjaar van 2019 wordt aan de brug nog een beschermlaag (verhindert corrosie van beton) aangebracht. Ook dan zal de E40 ter hoogte van de brug enkele nachten een beperkt aantal rijstroken beschikbaar hebben.