Renovatie brug over R4 in Destelbergen

Regio
Gemeente
Weg
Datum Vanaf 18 april tot begin juli 2017

Sinds 7 juli is de brug over de R4 open voor het verkeer. In augustus (twee weekends) gaat de aannemer nog een beschermingslaag aanbrengen aan de onderzijde van de brug waardoor er telkens één rijstrook zal zijn op de R4 in de beide richtingen. Van zodra deze date gekend zijn worden die gecommuniceerd. 

Sinds dinsdag 18 april is het Agentschap Wegen en Verkeer gestart met de renovatie van de brug van de Steenvoordestraat over de R4 in Destelbergen. De brug wordt volledig vernieuwd. Hiervoor moet de Steenvoordestraat afgesloten worden ter hoogte van de brug. Het verkeer moet daar in beide richtingen omrijden. Op de R4 zal er, op een paar weekends na, geen hinder zijn. 

Grondige renovatie van de brug

De werken zijn dezelfde als die aan de brug van de Wellingstraat over de R4. De aannemer voert een volledige renovatie van de brug uit. Er komen nieuwe brugdekvoegen, een nieuw wegdek en waterdichting en een nieuwe brugrand. De aannemer voert ook nog de nodige betonherstellingen langs de onderzijde van de brug uit.  

Timing

De werken starten op 18 april en moeten begin juli klaar zijn.

Hinder in Steenvoordestraat

Tijdens de werken wordt de Steenvoordestraat ter hoogte van de brug langs beide zijden afgesloten. het autoverkeer rijdt in beide richtingen om:

  • richting Heusden: via Donkerstraat, Wellingstraat en Kruisstraat
  • richting Melle: via Kruisstraat en Wellingstraat
  • richting Wetteren: via Magerstraat, Broekstraat en Schoorstraat. 

Ook de bussen van De Lijn rijden om. Voor meer info surf naar www.delijn.be.

Hinder op R4

De merendeel van de werken kunnen we uitvoeren zonder hinder op de R4. Slechts op een 5-tal momenten moeten we een rijstrook innemen:

Op 18 en 19 april (afgerond)

Bij de start van de werken moeten tijdelijke brugleuningen geplaatst worden. Op 18/4 en 19/4 zal er hierdoor slechts één rijstrook open zijn in beide richtingen. Om de hinder te beperken, voeren we deze werken enkel buiten de spitsuren uit. 

Twee weekends (in augustus 2017)

Ook aan de onderkant van de brug moet gewerkt worden. Om de hinder op de R4 zo veel mogelijk te beperken, voert de aannemer deze werken tijdens 2 weekends uit. Het verkeer zal telkens van vrijdagavond 20u tot maandagmorgen 6u slechts één rijstrook hebben. 

In de maand augustus zal gedurende 2 weekends langs de onderzijde van de brug Steenvoordestraat en Wellingstraat over R4 een beschermende laag aangebracht worden. Van zodra de data van de weekends gekend zijn, vindt u ze hier.