R4: onderhoudswerken tussen Pégoudlaan en Blaarmeersen in Gent

Regio
Gemeente
Weg
Datum van 1 tot 8 juli 2019

Op maandag 1 juli starten onderhoudswerken op de R4-Binnenring richting Eeklo tussen de Pégoudlaan en de Blaarmeersen in Gent. De aannemer werkt één week op de R4-Binnenring richting Zelzate. Alle autoverkeer rijdt om. Fietsers ondervinden geen hinder. Na deze werken, vanaf maandag 8 juli blijft de afrit naar Sint-Denijslaan definitief dicht. 

Wat houden de werken in?

De zone die vernieuwd wordt is 3 km lang. De aannemer werkt van net voorbij de Pégoudlaan (B402) tot aan de Drongensesteenweg (N466). Hij start met herstellingswerken en daarna voorziet hij het betonnen wegdek van een nieuwe geluidsarme asfaltlaag. Dit zal de geluidsoverlast langs de R4 sterk verminderen en de leefkwaliteit verbeteren voor de omwonenden. Na de werken blijft de afrit naar Dupuislaan en Sint-Denijslaan definitief dicht. 

Timing?

De werken starten op maandag 1 juli na de ochtendspits en zullen afgerond zijn op maandag 8 juli voor de ochtendspits. 

Omleiding

  • De R4-Binnenring gaat volledig dicht van net voorbij de aansluiting met de Pégoudlaan (B402) tot net voor de afrit naar de Drongensesteenweg (N466). 
  • Alle verkeer rijdt om via de Pégoudlaan, de E40 richting Oostende, de afrit Drongen en via de Drongensesteenweg (N466) richting Gent.
  • Fietsers kunnen altijd gebruik maken van het fietspad en langs de werfzone kunnen passeren.

Let op: Op 30 juni is er Bk op de Blaarmeersen. Dan is er ook een gewijzigde verkeerssitatie aan de op- en afrit naar de Blaarmeersen. Alle info vind je op de pagina 

Bereikbaarheidsadviseur

Om de ongemakken tijdens de werken voor handelaars/bedrijven te drukken, stelde het Agentschap Wegen en Verkeer een bereikbaarheidsadviseur aan. Heeft u concrete vragen over de bereikbaarheid van uw zaak tijdens de werken? Zit u met een specifieke bekommernis? Contacteer dan de bereikbaarheidsadviseur van Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen. Zij luistert naar uw vragen, bespreekt ze met de werfleiding en geeft u een zo concreet mogelijk antwoord.

e-mail: bereikbaar.ovl@wegenenverkeer.be
GSM: 0476 72 22 57