Overijse: werken aan brug E411 boven Bredestraat

Regio
Gemeente
Weg
Datum Midden - eind januari 2020

Update 10/01/2020: Op maandag 13 januari start een aannemer met stutwerken aan de brug van de E411 in de Bredestraat. Tijdens de stutwerken zal de Bredestraat in de richting van het centrum van Overijse bereikbaar zijn voor het verkeer. Het verkeer in de andere richting wordt plaatselijk omgeleid. Fietsers kunnen dan nog steeds onder de brug doorrijden. Volgens de huidige planning zullen de werken duren tot eind januari. 

Wegen en Verkeer plant werkzaamheden in de Bredestraat in Overijse, aan de onderbrug de E411. Een ‘onderbrug’ is een plek waar een weg onder snelweg doorloopt. Deze brug wordt onderstut. Na het onderstutten van de brug zal de busbaan op de E411 opnieuw geopend worden. In de nabije toekomst zal de brug volledig vernieuwd worden. De studie van het stutwerk is goedgekeurd door de expertise van de afdeling Expertise Beton en Staal (EBS), een gespecialiseerde afdeling van het Departement Mobiliteit en Openbare Werken van de Vlaamse overheid.

De onderbrug waar de Bredestraat onder de E411 doorloopt. 

Timing en hinder

Volgens de huidige planning worden de werken in januari 2020 uitgevoerd i.p.v. in november 2019. De werken zullen ongeveer 3 weken duren. Tijdens de werken zal er geen hinder zijn voor het verkeer op de E411. Na overleg met de gemeente is afgesproken dat tijdens de stutwerken de Bredestraat in een rijrichting (richting Overijse centrum) nog bereikbaar zal zijn voor het autoverkeer ter hoogte van de onderdoorgang van de E411.
Het verkeer in de andere richting wordt plaatselijk omgeleid via de Bredestraat, de Speelberg, Terhulpensesteenweg en Hoeilaartsesteenweg. De gemeente vraagt om niet via de Kerkeweg te rijden, aangezien deze enkel toegankelijk is voor plaatselijk verkeer. Fietsers kunnen steeds onder de brug doorrijden in beide richtingen.