Onderhoudswerken op N42 in Zottegem en Sint-Lievens-Esse (Herzele)

Regio
Gemeente
Weg
Datum september tot eind november 2016

Update 1/12: Deze werken afgerond! Bedankt voor uw geduld tijdens de werken.

Op 26 september startte het Agentschap Wegen en Verkeer met een structureel onderhoud van de Europaweg en de Gentweg (N42) in Sint-Lievens-Esse (Herzele). De aannemer vernieuwt de toplaag in asfalt van het wegdek en de fietspaden.  Verkeer richting Wetteren kan langs de werfzone rijden, verkeer richting Geraardsbergen rijdt om. De weg gaat slechts één weekend volledig dicht. De werken hangen sterk af van de weersomstandigheden en duren tot eind november.

Wat houden de werken in?

De aannemer vernieuwt de toplaag in asfalt van het wegdek tussen de rotonde Europaweg (N42)/Langestraat en de kruising met de Gentweg.. Ook de fietspaden worden over dit traject vernieuwd. Lokaal wordt het wegdek tot op de fundering hersteld.

Fasering en omleiding

Fase 1: 

  • Het verkeer richting Geraardsbergen rijdt om via de Provinciebaan (N46), Noordlaan (N415) - Kleibergstraat (N8) - Rondweg (N8c) - Brusselsestraat (N8).
  • Bij de aanleg van de toplaag (1 weekend) wordt de weg volledig afgesloten en moet het verkeer in beide richtingen omrijden via bovenstaande omleiding.
  • Tijdens de werken op de rijrichting Gent gaat zijstraat Schipstraat dicht aan de Gentweg (N42b). Het verkeer vanuit de Schipstraat rijdt om via de Steenhuizestraat - Eikestraat - Hasseltsestraat (N8).
  • Fietsers worden omgeleid via de Langestraat (N454), Tweekerkenstraat, Rodestraat, Pijpketel, Armstraat, Trot, Luiveld en Assestraat.
  • Ook de bussen van De Lijn rijden om. Info over de omleiding en de tijdelijke bushaltes is te vinden aan de bushaltes zelf.

Fase 2: één weekend op het einde van de werken 

  • Bij de aanleg van de toplaag (gedurende één weekend) wordt de weg volledig afgesloten en moet het verkeer in beide richtingen omrijden via bovenstaande omleiding.