Onderhoudswerken aan zijstraten van de rotonde N6 Bergensesteenweg x N231 Alsembergsesteenweg

Weg
Datum Vanaf 19/11/2018 t.e.m. 2/12/18

Waar?

De rotonde N6 - Bergensesteenweg  met N231 - Alsembergsesteenweg te Sint-Pieters-Leeuw zal gedeeltelijk worden ingenomen met signalisatie om herstellingswerken aan betonverharding van aanpalende vakken van de N6 op het eerste rijvak in beide rijrichtingen (kant Brussel) uit te voeren. Beide steenwegen zijn druk bereden routes voor uitzonderlijke transporten en vrachtverkeer. 

Situeringskaart van de herstellingswerken en gedeeltelijke afsluiten op de rotonde aan de Bergensesteenweg en Alsembergsesteenweg in Sint-Pieters-Leeuw

Wat?

Met snel verhardend beton worden de beschadigde betonplaten hersteld. Wanneer u geen activiteit op de werf ziet, is de beton aan het uitharden - dat duurt ongeveer drie dagen.

Wanneer?

Vanaf maandag 19 november tot en met zondag 2 december wordt er twee weken lang gewerkt aan de herstellingen. Opgelet: bij slecht weer of door onvoorziene (technische) omstandigheden op de werf, kan de planning wijzigen.

Lokale hinder en omleidingen

De rotonde blijft open voor verkeer, maar er zal slechts 1 rijstrook gedeeltelijk beschikbaar zijn op de rotonde in beide rijrichtingen.

Bij de plaatsing van werfsignalisatie houdt de aannemer voldoende rekening met de inname van de rijbaan op de rotonde, zodat er geen belemmeringen zijn voor het afdraaien van vrachtwagens en geleide bussen.

Voetgangers en fietsers kunnen langs de werken door en de oversteekplaatsen blijven volledig vrij.

Parkeren en bereikbaarheid

Er geldt geen specifiek parkeerverbod en alle toegangen tot woningen en handelaars blijven bereikbaar.