Nieuw wegdek voor Turnhoutsebaan (N12) in Oostmalle

Regio
Gemeente
Weg
Datum 14 t.e.m. 25 mei 2018

Vorige zomer heeft het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het wegdek van de Antwerpsesteenweg (N12) vernieuwd tussen West- en Oostmalle. In navolging van deze werken zal AWV dit voorjaar ook het wegdek van de Turnhoutsebaan (N12) in Oostmalle vernieuwen. De werken met hinder voor het verkeer zullen twee weken duren: van 14 tot en met 25 mei 2018.

Vernieuwing wegdek

Het wegdek van de Turnhoutsebaan (N12) is versleten en aan vernieuwing toe. AWV zal daarom het wegdek vernieuwen tussen de brandweerpost van Malle en de grens met Vlimmeren (ter hoogte van de Koeischotseloop). De nieuwe laag asfalt zal de verkeersveiligheid en het rijcomfort van de weggebruikers verbeteren. Aan de fietspaden wordt niet gewerkt.

Werken in twee fasen

Vanaf 2 mei zal de aannemer al starten met voorbereidende werken aan de verharding van de bushavens in de werfzone van de Turnhoutsebaan. Deze werken zullen echter weinig hinder veroorzaken. De vernieuwing van het wegdek wordt uitgevoerd in twee fases van telkens een week:

 • Fase 1: van maandag 14 tot en met vrijdag 18 mei
  Tijdens de eerste week wordt er op de Turnhoutsebaan gewerkt vanaf de grens met Vlimmeren (Koeischotseloop) tot net voorbij het kruispunt met de Molendreef/Talondreef. Tijdens fase 1 wordt er ook één nacht gewerkt: in de nacht van maandag 14 op dinsdag 15 mei. Die nacht worden er sleuven langs de rijbaan geasfalteerd. 
   
 • Fase 2: van dinsdag 22 tot en met vrijdag 25 mei
  Tijdens de tweede week wordt er (uitgezonderd op Pinkstermaandag) gewerkt vanaf de brandweerpost in Malle tot net voor het kruispunt met de Molendreef/Talondreef.

Hinder en omleidingen

Van maandag 14 tot en met vrijdag 25 mei is de Turnhoutsebaan (N12) in beide richtingen volledig afgesloten voor doorgaand verkeer tussen Oostmalle en Vlimmeren.

De verkeerssituatie ziet er tijdens de werken als volgt uit:

 • Zowel tijdens fase 1 en fase 2 is de Turnhoutsebaan in beide richtingen afgesloten voor doorgaand verkeer tussen de brandweerpost in Malle en de grens met Vlimmeren.
 • Het verkeer tussen Oostmalle en Vlimmeren wordt omgeleid via de N153 (Herentalsebaan/Heihuizen/Oostmalsebaan) en de N104 (Vlimmersebaan/Zilvereind/ Kerkstraat/Statiestraat).
 • Voor fietsers en voetgangers is er geen hinder op de Turnhoutsebaan.
 • De bussen van De Lijn worden tijdens de werken plaatselijk omgeleid wanneer zij geen gebruik kunnen maken van de Turnhoutsebaan (N12). Voor gedetailleerde info over de dienstregeling kunt u terecht op de website van De Lijn: www.delijn.be

Bovenstaande omleidingskaart is te downloaden in de rechterkolom onder 'documenten'. 

Bereikbaarheid woningen en handelszaken

Woningen en ondernemingen in de werfzone blijven te voet of met de fiets steeds bereikbaar. Met de wagen is dit tijdens de werkuren niet mogelijk. Buiten de werkuren is lokaal verkeer beperkt mogelijk mits de nodige voorzichtigheid en aangepaste rijstijl. De normale werkuren zijn tussen 6u en 18u, maar dit kan soms uitlopen door omstandigheden. Tijdens de eerste nacht van elke fase zal er wellicht ook ’s avonds doorgewerkt worden. Dan is lokaal verkeer in de werfzone niet mogelijk. Kort voor de start van de werken zal de aannemer bewoners en handelaars nog informeren over de lokale bereikbaarheid met een briefje in de bus.

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Met een digitale nieuwsbrief wil AWV u graag op de hoogte houden van de werken op de Turnhoutsebaan (N12). Telkens als er nieuws te melden valt over het project ontvangen geabonneerden een mailtje. Geïnteresseerd? Klik op het icoontje met de enveloppe rechtsboven deze pagina en schrijf u in op de nieuwsbrief.