Nachtelijke vernieuwing wegdek Turnhoutse ring (R13) op twee locaties

Regio
Gemeente
Weg
Datum vanaf 12 september (ongeveer 8 nachten)

Vanaf woensdagnacht 12 en donderdagnacht 13 september vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het wegdek van de ring rond Turnhout (R13) op twee locaties: op de buitenring van de Parklaan tussen de kruispunten met de Steenweg op Zevendonk (N19) en de Steenweg op Turnhout (N18) en op de buitenring van de Noord-Brabantlaan tussen de kruispunten met de Steenweg op Oosthoven (N12) en de Kastelein (N119). Het nieuwe wegdek zal het rijcomfort en de verkeersveiligheid van de weggebruikers verbeteren. 

Vernieuwing wegdek Parklaan en Noord-Brabantlaan

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt aan een gefaseerde vernieuwing van het wegdek van de Turnhoutse ring (R13). In augustus werd nog de binnenring van de Kempenlaan tussen de kruispunten met de Steenweg op Antwerpen (N12) en de Steenweg op Gierle (N140) vernieuwd. Nu wordt de buitenring van de Turnhoutse ring op twee verschillende locaties vernieuwd. Vanaf woensdagnacht 12 september wordt er gewerkt op de buitenring van de Parklaan tussen de kruispunten met de Steenweg op Zevendonk (N19) en de Steenweg op Turnhout (N18). Vanaf donderdagnacht 13 september wordt er gewerkt op de buitenring van de Noord-Brabantlaan tussen de kruispunten met de Steenweg op Oosthoven (N12) en de Kastelein (N119). Het oude wegdek wordt eerst afgefreesd en krijgt daarna een nieuwe laag asfalt.

Nachtwerk voor minder hinder

Om de hinder voor het verkeer zo klein mogelijk te houden wordt er uitsluitend ’s avonds en ’s nachts gewerkt (20u30-6u). De werken zullen op beide locaties ongeveer 8 nachten in beslag nemen.

  • Tijdens de werken blijft er altijd verkeer in beide richtingen mogelijk.
  • Overdag is er geen hinder en blijven er steeds twee rijstroken beschikbaar in elke richting. De pechstrook/parkeerstrook wordt wel afgesloten.
  • ’s Avonds en ’s nachts beschikt het verkeer op de buitenring over één rijstrook.
  • Voor fietsers is er tijdens de werken geen hinder, de fietspaden blijven steeds open.

Bereikbaarheid omwonenden

Woningen en handelszaken in de werfzone blijven overdag steeds bereikbaar. Tijdens de werkuren (20u30-6u) is dit met de wagen moeilijk en tijdens bepaalde werken (frezen, kleeflaag aanbrengen, asfalt plaatsen) tijdelijk onmogelijk. De parkeerstrook/pechstrook van de ring is tijdens de periode van de werken zowel overdag als ’s nachts afgesloten. Er kan tijdens deze periode dus niet geparkeerd worden. 

Geluidshinder

Om de verkeershinder zo beperkt mogelijk te houden, worden de werken ’s nachts uitgevoerd. De keerzijde hiervan is dat omwonenden nachtelijke geluidshinder kunnen ondervinden van de werken. We proberen dat geluid tijdens de uitvoering zoveel mogelijk te beperken. De meeste geluidshinder zal veroorzaakt worden door de freesmachines die het oude asfalt verwijderen. We wensen ons te verontschuldigen voor eventuele geluidshinder die omwonenden ondervinden.

Weersgevoelig

Opgelet: asfalteringswerken zijn steeds erg weergevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog gewijzigd worden.

Blijf op de hoogte 

Met een digitale nieuwsbrief wil AWV u graag op de hoogte houden van de werken op de ring rond Turnhout. Telkens als er nieuws te melden valt over de werf (bijvoorbeeld bij een fasewissel of een tijdelijke wijziging in de verkeerssituatie) ontvangen geabonneerden een mailtje. Zo kunnen ze altijd goed voorbereid op weg gaan.

Geïnteresseerd? Klik op het icoontje met de enveloppe rechtsboven deze pagina en schrijf u in op de nieuwsbrief.