N8 Roosdaal: twee rijstroken afgesloten

Regio
Gemeente
Weg
Datum vanaf 15 december 2016

Wegen en Verkeer sluit vanaf donderdag 15/12 een tweede rijstrook af op de Ninoofsesteenweg (N8) in Roosdaal ter hoogte van Autokruispunt. Door problemen met de ondergrond is daar al sinds eind 2015 de rechterrijstrook richting Ninove afgesloten. Het verkeer beschikt nu over een rijstrook per rijrichting. Door deze beperking van de capaciteit worden aanzienlijke vertragingen verwacht.

Voorzorgsmaatregel

De Ninoofsesteenweg loopt ter hoogte van Autokruispunt over een beek. De weg is daar verhoogd aangelegd en er doen zich problemen in de ondergrond voor.  Een jaar geleden stelde Wegen en Verkeer dit al vast en werd de rechterrijstrook richting Ninove afgesloten, in afwachting van de herinrichting van de Ninoofsesteenweg in 2017. Uit verder onderzoek blijkt dat het probleem ondertussen groter is geworden. Wegen en Verkeer neemt geen enkel risico als het gaat om de veiligheid van de weggebruiker en sluit nu ook de tweede rijstrook richting Ninove af.

Oplossing

Wegen en Verkeer en het studiebureau willen dit probleem zo snel mogelijk verhelpen. Samen werken ze een oplossing uit om de weg te stabiliseren. Omdat er nog bijkomend onderzoek moet gebeuren, is het moeilijk om een timing voor deze oplossing te geven. Wegen en Verkeer hoopt in de loop van februari de tweede rijstrook terug open te stellen.
Een definitieve oplossing volgt dan als de Ninoofsesteenweg in Roosdaal volledig heringericht wordt. Meer informatie over die herinrichting op deze pagina.

Aanzienlijke vertragingen verwacht

Op 15/12 sluit Wegen en Verkeer de tweede rijstrook af. Het verkeer moet dan over één rijstrook per rijrichting. Om de veiligheid te garanderen zal een snelheidsbeperking van 50km/u gelden. Wegen en Verkeer vraagt bestuurders rekening te houden met vertragingen tijdens de spitsuren.