N456: asfaltwerken op Port Arthurlaan in Gent

Regio
Gemeente
Weg
Datum van 8 april tot 12 april 2019

Update 12/4: Goed nieuws: de werken zijn afgerond! Bedankt voor je geduld!

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start op maandag 8 april met asfalteringswerken op de Port Arthurlaan (N456) in Gent. De weg gaat volledig dicht en alle verkeer moet omrijden in de beide richtingen. Deze werken zullen een grote impact hebben op het verkeer en worden uitgevoerd in een verkeersluwere periode (paasvakantie). De werken starten op 8 april en zijn gedaan voor het einde van de paasvakantie.

Asfaltwerken van 8/04 tot 18 /04

De werfzone loopt in de Port Arthurlaan (N456) vanaf de rotonde aan de Vliegtuiglaan (N424) tot voorbij Dukkeldamstraat in Gent. De asfalt wordt vernieuwd voor een beter wegcomfort. De aannemer vervangt er ook alle rijwegdeksels en vernieuwt de fietspaden. Tenslotte voert hij ook nog enkele betonherstellingen uit. De werken starten op maandag 8 april en zullen klaar zijn voor het einde van de paasvakantie.

Verkeerssituatie

  • De Port Arthurlaan (N456) gaat volledig dicht voor het verkeer. De rotonde blijft toegankelijk voor het verkeer. Alle doorgaand verkeer rijdt om via de Wiedauwkaai (N458) en de Gentse stadsring (R40) via de Muidelaan, Dok-Noord, Stapelplein en Dok-zuid en de Afrikalaan (N424) in de beide richtingen. 
  • Het plaatselijk verkeer op de Port Arthurlaan kan omrijden via de Pauwstraat, Meulesteedsesteenweg en de Manchesterstraat richting Meulestedebrug en via de Goedendagstraat of Glasgowstraat, Meulesteedsesteenweg stadinwaarts en via de Pauwstraat richting R4-Eurosilo.
  • Voetgangers kunnen door langs de werfzone. Fietsers rijden in beide richtingen om via de Pauwstraat en Meulesteedsesteenweg.