N41: Asfaltwerken aan kruispunt met de Denstraat in Dendermonde

Regio
Gemeente
Weg
Datum vanaf 4 november

Het Agentschap Wegen en Verkeer startte op maandag 4 november met de aanleg van een nieuwe asfaltlaag op het kruispunt met de N41 en de Denstraat in Dendermonde. Dit is de laatste fase in de heraanleg van het kruispunt. Het verkeer op de N41 rijdt richting Hamme rijdt over één rijstrook. Het verkeer richting Dendermonde en de fietsers volgen een omleiding. Voor de veiligheid kunnen de fietsers de N41 niet oversteken en ook die rijden om. Er geldt aan de werf een snelheidsbeperking van 50km/u. 

Wat houden de werken in?

Op het kruispunt met de N41 en de Denstraat in Dendermonde zijn in september vrijliggende fietspaden aangelegd.  Ook werden de verkeerslichten aan de oversteken aangepast. In een laatste fase krijgt het kruispunt een volledig nieuw wegdek in asfalt met nieuwe markeringen. De aannemer start met de asfaltwerken op maandag 4 november en zal één week aan het werk zijn. Asfaltwerken zijn sterk weersafhankelijk en de timing kan nog wijzigen.

Timing

De werken starten op 4 november en duren 1 week.

Verkeerssituatie

  • Het verkeer op de N41 richting Hamme kan langs de werfzone rijden. Het verkeer op de N41 richting Dendermonde moet omrijden via de Dendermondsesteenweg en de N470 richting Grembergen.
  • Tijdens de werken is het kruispunt langs beide zijden afgesloten van de N41: Het verkeer vanuit Grembergen en vanuit Moerzeke uit de Denstraat kan niet naar de N41 en rijdt om via de Hamsesteenweg (N470) en de Neerstraat.
  • Fietsers kunnen niet langs de werfzone passeren en rijden om via de Neerstraat en de fietssnelweg in de beide richtingen.