N35: Aanpassing verkeerslichtenregeling in Deinze

Regio
Gemeente
Weg
Datum vanaf 19 augustus

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert op maandag 19 augustus aanpassingen uit aan de verkeerslichtenregeling aan het kruispunt van de Volhardingslaan (N35) met de Gaversesteenweg (N35) in Deinze.  Op die manier zorgt AWV voor twee extra veilige oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers. De nieuwe regeling wordt maandagvoormiddag, na de ochtendspits geïmplementeerd.

Wat houden de werken in?

Op maandag 19 augustus, na de ochtendspits past AWV de regeling aan van twee oversteken voor voetgangers en fietsers aan het kruispunt van de Volhardingslaan (N35) met de Gaversesteenweg (N35)  in Deinze. Het gaat om de voetgangers- en fietsoversteek aan de verkeerslichten die de Volhardingslaan dwarst (richting NW -> ZO) en de voetgangers en fietsoversteek aan de verkeerslichten die de Gaversesteenweg dwarst (huisnummer 66 -> 91). AWV maakt zo twee oversteken volledig conflictvrij, dat betekent dat fietsers en voetgangers apart groen krijgen en dat de andere weggebruikers op dat ogenblik rood hebben.

Verkeerssituatie

De aanpassingen gebeuren op maandag 19 augustus na de ochtendspits. Tijdens de werken ondervindt het verkeer weinig hinder.