N21: Twee avonden/nachten onderhoudswerken in de Stationsstraat en aanpassingen in de vier richtingen van de rotonde centrum Haacht

Regio
Gemeente
Weg
Datum 10/04/2019 - 12/04/2019

Waar?

De onderhoudswerken worden op twee plaatsen tegelijk uitgevoerd nl. op de Stationsstraat (N21) in het centrum van Haacht ter hoogte van Droogkuis 'Jenny' én aan de vier richtingen van de grote rotonde voor het binnenrijden van centrum Haacht. Alle woningen en horecazaken blijven (via borden uitgezonderd plaatselijk verkeer) bereikbaar. De meeste handelaars ondervinden weinig hinder, omdat het hier om avond- en nachtwerk gaat na sluitingstijd.

Wat?

Door intens verkeer is er op beide plaatsen een niveauverschil ontstaan. Omwonenden op de Stationsstraat in de buurt van de vluchtheuvel en ter hoogte van de grote rotonde in Haacht ondervinden daardoor geluidshinder. Op alle locaties wordt de eerste onderlaag en de toplaag weggenomen (afgefreesd) en vernieuwd. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) excuseert zich bij omwonenden voor mogelijke geluidshinder ‘s avonds en ‘s nachts door het werfverkeer en tijdens de asfalteringswerken.

Wanneer hinder en welke omleidingen?

Verdeeld over beide nachten vanaf woensdag 10 april t.e.m. vrijdag 12 april start het Agentschap Wegen en Verkeer met het affrezen en vernieuwen van de toplaag op de vier aansluitingen van de rotonde in Haacht. De aanpassing van de vluchtheuvel in de Stationsstraat wordt samen met kleinere onderhoudswerken meegenomen tijdens één van beide avonden:

  • 1e avond/nacht van 10 op 11 april: enkel werken aan de rotonde dorp Haacht afslag Kloosterstraat en afslag Werchtersesteenweg (vanuit centrum Haacht) 

​Aan de rotonde zijn de afslag naar de Kloosterstraat (richting Wespelaar) en de Werchtersesteenweg vanuit centrum Haacht (richting Werchter) 1 nacht afgesloten voor verkeer. Doorgaand en lokaal (vracht)verkeer volgt de omleidingslus - in beide richtingen - via de Lombaardenlaan > Zoellaan > via rotonde Stationsstraat (N21) > Jennekensstraat > Wespelaarsesteenweg.

Situeringskaart afsluiten van de richtingen Werchter en Wespelaar
Situeringskaart afsluiten van de richtingen Werchter en Wespelaar

  • 2e avond/nacht van 11 op 12 april: gecombineerde werken Stationsstraat en rotonde dorp Haacht afslag Werchtersesteenweg (kant Werchter/Rotselaar) en afslag naar Lombaardenlaan (kant Keerbergen)

Aan de rotonde zijn de afslag naar de Lombaardenlaan (richting Keerbergen) en de afslag naar de Werchtersesteenweg ter hoogte van Basisschool De Puzzel (richting Werchter) 1 nacht afgesloten voor verkeer. De werken in de Stationsstraat aan de vluchtheuvel ter hoogte van Droogkuis Jenny worden hierin meegenomen.  De aannemer organiseert de werfzone in de Stationsstraat aan de linker- of de rechterkant voor minder hinder tijdens dezelfde nacht. Lokaal verkeer in centrum Haacht kan op die manier nog op de Stationsstraat doorrijden en via de Rijmenamsesteenweg of het Klapgat het centrum verlaten.

!! Belangrijk: Na de vluchtheuvel ter hoogte van King Kebap is de Stationsstraat volledig afgesloten voor lokale herstellingen aan het afrijden van de vluchtheuvel (omleiding is hier zoals tijdens de marktdag)

 

Omleidingen voor doorgaand verkeer van 11 op 12 april: Doorgaand verkeer kan in beide richtingen voor Keerbergen en Werchter de omleidingslus volgen via de Wijgmaalsesteenweg, de Vinkstraat en Wakkerzeelsestraat (N286), de Dijkstraat, de Jennekensstraat en Zoellaan.

Situeringskaart afsluiten van de richtingen Werchter en Keerbergen
Situeringskaart afsluiten van de richtingen Werchter en Keerbergen
 

Werken in de Stationsstraat aan de kant van restaurant Peppino Pazo. Verkeer kan op een rijstrook door.
Fase 1 werken Stationsstraat van donderdag 11 op vrijdagnacht 12 april aan de kant van restaurant Peppino Pazzo. Verkeer kan telkens op een rijstrook door. !! Belangrijk: Na de vluchtheuvel ter hoogte van King Kebap is de Stationsstraat volledig afgesloten voor lokale herstellingen aan het afrijden van de vluchtheuvel (omleiding is hier zoals tijdens de marktdag)

Werken in de Stationsstraat aan de kant van Droogkuis Jenny. Verkeer kan op een rijstrook door.
Fase 2 werken Stationsstraat van donderdag 11 op vrijdagnacht 12 april aan de overkant ter hoogte van Droogkuis Jenny. Verkeer kan telkens op een rijstrook door. !! Belangrijk: Na de vluchtheuvel ter hoogte van King Kebap is de Stationsstraat volledig afgesloten voor lokale herstellingen aan het afrijden van de vluchtheuvel (omleiding is hier zoals tijdens de marktdag)

Meer info?  

Hebt u vragen over onze werken?
Aarzel niet om ons te contacteren op volgend adres: www.wegenenverkeer.be/contactformulier
of via het telefoonnummer van Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant: 016-66 57 50