Minder-hinder-maatregelen voor verhoging kanaalbrug

Regio
Gemeente
Weg
Datum 06/03/2017 - 31/03/2017

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal twee doorsteken maken in de middenberm van de E314 ter hoogte van de kanaalbrug in Heusden-Zolder. Zondagavond 5 maart starten de werkzaamheden. 

Deze ingrepen zullen ervoor zorgen dat het verkeer tijdens de volgende fases van de verhoging van de kanaalbrug (door De Vlaamse Waterweg nv) zo vlot mogelijk kan blijven rijden. Door middel van de doorsteken zal in beide richtingen hetzelfde aantal rijstroken beschikbaar blijven tijdens de volledige duur van de werkzaamheden.

Aan elke zijde van de brug zal de aannemer 1 doorsteek maken. Tegelijkertijd zal hij de linker rijstrook in beide richtingen lokaal verbreden. De aannemer zal beide doorsteken en de verbredingen in beide richtingen tegelijkertijd aanleggen. Om de hinder maximaal te beperken, zal hij enkel tussen 21.00 uur en 06.00 uur de linker rijstroken innemen. Overdag zijn in beide richtingen de 2 rijstroken beschikbaar. Tijdens de volledige duur van de werken geldt een snelheidsbeperking van 90 km/uur ter hoogte van de werfzone. 

Indien de weersomstandigheden het toelaten, zouden deze werkzaamheden 31 maart 2017 klaar moeten zijn.