Meldertsebaan: Heraanleg met vrijliggende fietspaden

Regio
Gemeente
Weg
Datum 2020 - 2021

De gemeente Lummen, rioolbeheerder Fluvius en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwen vanaf begin 2020 de N725 Meldertsebaan in Meldert (Lummen), van iets voor het kruispunt met de Mellaerstraat tot net voorbij het kruispunt met de Geeneindestraat. Het is de eerste van vier fases waarbij de volledige Meldertsebaan/Dikke Eikstraat tussen de Grote Baan (N29) en het centrum van Lummen wordt aangepakt. Het doel? Meer fietsveiligheid en een beter rijcomfort. 

De huidige rijweg is in zeer slechte staat en wordt volledig vernieuwd. Speerpunt zijn de vrijliggende fietspaden aan weerszijden van de weg. Ondergronds wordt een modern rioleringsstelsel aangelegd dat afvalwater en regenwater apart opvangt en afvoert. Gelijktijdig met de vernieuwing van de gewestweg wordt ook een stukje van de Schoolstraat, tot net voorbij de Sparreweg, vernieuwd. De eerste fase van de herinrichting van de Meldertsebaan (N725), tussen de Mellaerstraat en de Geeneindestraat, zal vermoedelijk anderhalf jaar duren.

Blijf op de hoogte: 
Op de website van de gemeente Lummen vindt u steeds alle projectinformatie. Als u automatisch op de hoogte wil blijven, kan u zich inschrijven op de digitale nieuwsbrief via de knop op deze pagina.