Herstellingswerken op R2 ter hoogte van Beverentunnel richting Stabroek

Regio
Gemeente
Weg
Datum 19 februari - 26 maart 2019

Update 20-03-2019: Ter hoogte van de Beverentunnel is de aannemer nog bezig met de herstellingswerken aan de riolering in de berm. Richting Stabroek moet het verkeer er nog tot en met dinsdagochtend 26 maart over twee versmalde rijstroken en geldt er een snelheidsbeperking van 50 km/u. 

Op de R2 ter hoogte van de Beverentunnel richting Stabroek is in de berm net na het buitenrijden van de tunnel een breuk in de riolering ontstaan met een uitspoeling onder het wegdek tot gevolg. De betonplaten van de rechterrijstrook raakten hierdoor plaatselijk beschadigd. De herstelling van het wegdek is intussen afgerond. Vanaf donderdag 28 februari zal er nog gedurende een tweetal weken gewerkt worden aan de riolering in de berm. 

Verkeer richting Stabroek plaatselijk over versmalde rijstroken

De herstelling van het betonnen wegdek is goed verlopen en de rechterrijstrook op de R2 werd zoals gepland opnieuw vrijgegeven voor de ochtendspits van dinsdag 26 februari.

Vanaf donderdag 28 februari wordt er nog gedurende enkele weken gewerkt in de berm van R2 om de beschadigde riolering te herstellen. De kapotte buizen worden opgebroken en vervolgens vervangen door nieuwe rioleringsbuizen. De nieuwe buizen zullen op een paalfundering worden geplaatst omwille van de losse ondergrond in de werfzone. 

De verkeershinder blijft tijdens de werkzaamheden in de berm beperkt:

  • Ter hoogte van de werfzone zijn tijdelijke wegmarkeringen aangebracht en moet het verkeer richting Stabroek over twee versmalde rijstroken passeren.
  • Ter hoogte van de versmalde rijstroken geldt een tijdelijke snelheidsbeperking van 50 km/u.