HERSTELLINGSWERKEN OP N417 IN WETTEREN

Regio
Gemeente
Weg
Datum van 7 oktober tot midden november

Update 30/10: In de week van 4 november start een nieuwe fase op en rijdt het verkeer richting Wetteren om. De werken duren tot midden november.

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert sinds maandag 7 oktober herstellingswerken uit op de Zuidlaan (N417) in Wetteren. Twee zones worden aangepakt om het rijcomfort te verbeteren. Het verkeer wordt geregeld met tijdelijke verkeerslichten en kan beurtelings de werf passeren. In een volgende fase, in de week van 4 november rijdt het verkeer richting Wetteren om. De werken duren tot midden november.

Wat houden de werken in?

De aannemer start met herstellingswerken op de Zuidlaan (N417) tussen de Wetterstraat en de Massemsesteenweg (N462) in Wetteren. Hij herstelt het wegdek in beton. De eerste zone omvat een 100 meter.  Aansluitend wordt nog een 200 meter wegdek aangepakt. De herstellingswerken nemen telkens enkele weken in beslag en daarna moet het beton twee weken uitharden. De eerste fase start op 7 oktober tot eind oktober,  de tweede fase start in de week van 4 november en duurt tot midden november.

Verkeerssituatie

Werfzone van 100m (van 7 oktober tot eind oktober) (afgerond)

De aannemer herstelt een eerste zone op de N417 van 100m. 

Werfzone van 200m ( week van 4 november tot eind november)

Na de herfstvakantie neemt de aannemer een tweede zone van het wegdek van de N417 onder handen. Het verkeer richting Wetteren rijdt om via de N9 en de Massemesteenweg (N462). Het verkeer in de andere richting rijdt langs de werfzone. Ook hier kunnen de fietsers langs de werfzone passeren en ondervinden geen hinder van de werken.