Herstellingswerken op Leopoldlaan (N9) in Eeklo

Regio
Gemeente
Weg
Datum vanaf

In de paasvakantie herstelt het Agentschap Wegen en Verkeer een slecht betonvak op de Leopoldlaan in Eeklo. Om de werken veilig uit te voeren, gaat de Leopoldlaan richting Eeklo dicht en zal een omleiding van kracht zijn. De werken starten op 11 april en zullen drie dagen duren. Wegenwerken zijn weersgevoelig. Deze planning is onder voorbehoud van goede weersomstandigheden en kan nog wijzigen. 

Wat houden de werken in?

Vlak voor het kruispunt van de N9 met de R43, in de volksmond kruispunt 'Den Teut', vervangt de aannemer een betonvak in slechte staat door asfalt. Eerst wordt het wegvak volledig opgebroken en daarna heraangelegd in asfalt. Door voor asfalt te kiezen, is de uitvoeringstermijn van deze werken op dit drukke wegvak drastisch korter. Beton moet dagenlang uitharden en dat is niet het geval bij asfalt. 

Verkeerssituatie van 11 april tot 13 april

  • Verkeer richting Eeklo is niet mogelijk zijn ter hoogte van de werfzone en rijdt om via industriepark Kunstberg, de rotonde aan AZ Alma en de Ringlaan.
  • Voor fietsers en voetgangers wordt een veilige doorgang langs de werf voorzien.  

Minder hinder

Om de hinder op de drukke N9 zo veel mogelijk te beperken, vinden de werken in de paasvakantie (verkeersluwere periode) plaats.