Herinrichting Staatsbaan (N2) ter hoogte van op- en afrittencomplex E314 in Bekkevoort en Kortenaken

Weg
Datum Voorjaar 2019

Update 05/03/'19: het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start vanaf maandag 11 maart met een nieuwe fase aan de werken ter hoogte van het op- en afrittencomplex Bekkevoort (Staatsbaan N2 Leuven – Diest). In deze fase legt de aannemer fietspaden aan voor het fietsverkeer dat vanuit Diest naar Bekkevoort (m.aw. in zuidwestelijke richting) rijdt. Tijdens deze fase zijn kruisende bewegingen op de Staatsbaan N2 niet mogelijk. Dit betekent concreet dat de volgende verkeersbewegingen niet mogelijk zijn:
- het verkeer dat vanuit Bekkevoort komt, kan niet linksaf draaien om de oprit van de E314 te nemen
- wie op de E314 rijdt en vanuit Lummen komt, kan niet linksaf draaien om naar Diest te rijden
Dit verkeer zal omgeleid worden via het op- en afrittencomplex van Halen. De andere verkeersbewegingen blijven mogelijk, in tegenstelling tot wat eerder op deze webpagina gemeld werd.  

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start vanaf 11 maart met een herinrichting van de Staatsbaan (N2) in Bekkevoort en Kortenaken ter hoogte van het op- en afrittencomplex E314. Over een afstand van 200 meter wordt het fietspad aan de noordzijde van de Staatsbaan (richting Bekkevoort) geoptimaliseerd en veiliger gemaakt voor fietsers. AWV zal ook de indeling van de rijstroken op de Staatsbaan richting Bekkevoort aanpassen. Volgens de huidige planning zijn alle werken voor het bouwverlof in juli afgerond.

Riolerings- en wegenwerken Aquafin aan zuidzijde Staatsbaan afgerond

Nutsmaatschappij Aquafin rondde midden februari haar riolerings- en wegenwerken aan de zuidzijde van de Staatsbaan af. Op korte termijn wordt het vernieuwde fietspad aan deze zijde van de Staatsbaan op een veilige manier opnieuw opengesteld.

Veiligere verkeerssituatie voor fietsers aan noordzijde Staatsbaan

AWV zal volgend op de werken van Aquafin nu ook de verkeerssituatie voor fietsers aan de noordzijde van de Staatsbaan optimaliseren door het fietspad aan te pakken. Bijkomend wordt de indeling van de rijstroken richting Bekkevoort aangepast van 2x2 rijstroken naar een 2x1-situatie.

Doorgaand verkeer op Staatsbaan blijft mogelijk tijdens de werken

Op de Staatsbaan blijft doorgaand verkeer tussen Bekkevoort en Diest steeds mogelijk in beide richtingen, maar wordt er een snelheidsbeperking ingesteld.

Gewijzigde verkeerssituatie aan op- en afrittencomplex tijdens werken

Verkeer op de Staatsbaan vanuit Bekkevoort kan de oprit van de E314 richting Leuven tijdens de werken niet nemen. Om vanuit Bekkevoort via de E314 richting Leuven te rijden, is een omleiding voorzien via het op- en afrittencomplex in Halen. Wie vanuit de richting Diest/Assent kom, kan wel nog gebruik maken van de oprit richting Leuven.

Ook de afrit Bekkevoort op de E314, richting Diest, kan tijdens de werkzaamheden niet gebruikt worden voor verkeer dat naar Diest/Assent wil rijden. Verkeer dat naar Diest of Assent wil rijden, komende van de E314 uit de richting van Lummen, moet de snelweg eerder verlaten en gebruik maken van het op- en afrittencomplex in Halen. Wie richting Bekkevoort wil, komende van de E314 uit Lummen, kan nog steeds gebruik maken van de afrit.