Herinrichting N47 in Dendermonde

Regio
Gemeente
Weg
Datum nutswerken vanaf begin 2020, heraanleg vanaf voorjaar 2020

De N47 (Zeelsebaan) en een deel van de Steenweg van Grembergen krijgen vanaf volgend jaar een grondige facelift. Het Agentschap Wegen en Verkeer, stad Dendermonde en Aquafin slaan de handen in elkaar om de weg volledig heraan te leggen met nieuwe voetpaden en fietspaden. Onder de weg komt een gescheiden rioleringsstelsel.  Begin 2020 gaan de nutsmaatschappijen onder leiding van Fluvius aan de slag om alle nutsleidingen onder de N47 te vernieuwen. Vanaf het voorjaar van 2020 volgt de heraanleg zelf (wegen- en rioleringswerken). 

Wat houden de werken in?

De Zeelsebaan wordt aangepakt van aan het kruispunt Martelarenlaan/Grootzand tot het kruispunt met Kleinzand, zowel boven als onder de grond. Ook een stuk van de Steenweg van Grembergen maakt deel uit van dit project. De projectpartners zetten in op een veilige, overzichtelijke weg met comfortabele fiets- en voetpaden en aandacht voor groen.  Waar er voldoende ruimte is, komt er een ventweg naast de N47 voor lokaal verkeer. Het nieuwe gescheiden rioleringsstelsel onder de weg komt het milieu ten goede.  

 

Uitvoering van de werken

De start van de heraanleg (weg- en rioleringswerken) is gepland in het voorjaar van 2020. Voor deze werken kunnen starten, komen alle nutsmaatschappijen langs. Zij vernieuwen hun leidingen voor water, gas, elektriciteit en telecommunicatie. Deze werken starten al begin 2020. De werken van de verschillende nutsmaatschappijen worden gecoördineerd door Fluvius.