Herinrichting N357 Oostrozebekestraat in Ingelmunster

Regio
Gemeente
Weg
Datum voorbereidende nutswerken: 19/09/2016 tot 30/06/2017, eigenlijke werken: datum nog niet gekend

Vanaf 19 september 2016 starten, in opdracht van Wegen en Verkeer West-Vlaanderen,  Infrax en de gemeente Ingelmunster, de voorbereidende nutswerken voor de herinrichting van de N357 Oostrozebekestraat in Ingelmunster. Tussen de rotonde N50 Ringlaan en de rotonde N382 Expresweg  wordt de weg volledig vernieuwd en verkeersveiliger gemaakt.

Zowel ondergronds als bovengronds wordt de N357 Oostrozebekestraat in een volledig nieuw jasje gestoken. Langs beide zijden van de weg komen er vrijliggende fietspaden en voetpaden. Ook komen er middengeleiders en worden de rijstroken versmald om de maximumsnelheid van 50 km/u beter te doen naleven. Deze ingrepen moeten de verkeersveiligheid op de Oostrozebekestraat verhogen, niet alleen voor de schoolgaande jeugd van de vrije basisschool Sint-Jozef maar voor alle weggebruikers op deze drukke verkeersas in Ingelmunster.

Het huidige betonnen wegdek wordt vervangen door asfalt. Tegelijk wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt om oude nutsleidingen te verwijderen en te vernieuwen en een gescheiden rioleringsstelsel aan te leggen.  De parkeerstroken worden heraangelegd en langs beide zijden van de weg zal een bomenrij voor een fraaier wegbeeld zorgen.

Werfupdate dec 2017: Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft, in overleg met de andere werfpartners, beslist de eigenlijke heraanleg van de N357 Oostrozebekestraat pas in het voorjaar van 2018 van start te laten gaan. Deze beslissing is genomen met de bedoeling geen onnodige hinder te veroorzaken. Uit de voorbereiding van de werf is gebleken dat de levertermijn voor een aantal prefabelementen langer zal zijn dan oorspronkelijk voorzien. Om te vermijden dat de weg wordt opgebroken en er vervolgens niet kan worden verder gewerkt, heeft AWV samen met de gemeente Ingelmunster en de aannemer beslist om de heraanleg pas te laten aanvatten in het voorjaar. Een exacte datum wordt later bepaald, in samenspraak met de aannemer. Van zodra er meer bekend is over de werken en de startdatum lees je het hier. Voorafgaand aan de werken volgt ook nog een infoavond, waarbij we alle mogelijke info over de werf zullen delen. Een datum hiervoor wordt bepaald in functie van de startdatum van de werken.

 

Zwaar doorgaand verkeer moet een omleiding volgen via de N50, N36 en N43 naar de E17 Waregem en dit in beide richtingen.
Fietsers blijven tijdens de werken doorgang behouden.