Herinrichting N357 Oostrozebekestraat in Ingelmunster

Regio
Gemeente
Weg
Datum voorbereidende nutswerken: 19/09/2016 tot 30/06/2017, eigenlijke werken: datum nog niet gekend

Vanaf 19 september 2016 starten, in opdracht van Wegen en Verkeer West-Vlaanderen,  Infrax en de gemeente Ingelmunster, de voorbereidende nutswerken voor de herinrichting van de N357 Oostrozebekestraat in Ingelmunster. Tussen de rotonde N50 Ringlaan en de rotonde N382 Expresweg  wordt de weg volledig vernieuwd en verkeersveiliger gemaakt.

Zowel ondergronds als bovengronds wordt de N357 Oostrozebekestraat in een volledig nieuw jasje gestoken. Langs beide zijden van de weg komen er vrijliggende fietspaden en voetpaden. Ook komen er middengeleiders en worden de rijstroken versmald om de maximumsnelheid van 50 km/u beter te doen naleven. Deze ingrepen moeten de verkeersveiligheid op de Oostrozebekestraat verhogen, niet alleen voor de schoolgaande jeugd van de vrije basisschool Sint-Jozef maar voor alle weggebruikers op deze drukke verkeersas in Ingelmunster.

Het huidige betonnen wegdek wordt vervangen door asfalt. Tegelijk wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt om oude nutsleidingen te verwijderen en te vernieuwen en een gescheiden rioleringsstelsel aan te leggen.  De parkeerstroken worden heraangelegd en langs beide zijden van de weg zal een bomenrij voor een fraaier wegbeeld zorgen.

Vanaf 19 september start de aannemer met de voorbereidende werken voor het plaatsen van nieuwe nutsleidingen en de aansluiting van de woningen op die nieuwe nutsleidingen. Op donderdag 6 oktober wordt de lichtenregeling op het kruispunt van de N50 met de Gentstraat aangepast om linksafbewegingen te vergemakkelijken. Op vrijdag 7 oktober wordt de werfsignalisatie voor de omleiding geplaatst en in de loop van die dag gaat het éénrichtingsverkeer in de Gentstraat in voege. Vanaf dan kan enkel verkeer richting Ingelmunster nog gebruik maken van de N357 Oostrozebekestraat. Verkeer richting Oostrozebeke moet via de Gentstraat rijden.

Op maandag 10 oktober start de aannemer vervolgens met de eigenlijke nutswerken. Eerst wordt er gewerkt aan de noordkant van de weg (de kant met oneven huisnummers) en vanaf vermoedelijk begin 2017 aan de zuidkant. Het einde van deze nutswerken is voorzien tegen eind april 2017 maar slechte en winterse weersomstandigheden kunnen de timing nog beïnvloeden. 

Zwaar doorgaand verkeer moet een omleiding volgen via de N50, N36 en N43 naar de E17 Waregem en dit in beide richtingen.
Fietsers blijven tijdens de werken doorgang behouden.

 

 

Update 24 april 2017: de grote nutsleidingen zijn afgewerkt waardoor de N357 weer in beide richtingen kan opengesteld worden vanaf 26 april 2017. Er zullen wel nog afkoppelingen aan de zuidzijde van de weg moeten gebeuren maar dit gebeurt langs de weg dus zonder hinder voor het verkeer. 
Op dit moment is er nog geen zicht op een startdatum voor de eigenlijke werken aangezien de aanbestedingsprocedure nog niet rond is. We hopen met deze werken te kunnen starten kort na het bouwverlof 2017.