Herinrichting Langenberg en Turnhoutsebaan in Diest

Regio
Gemeente
Weg
Datum vanaf eind 2017

Wat? Herinrichting met gescheiden fietspaden, nieuwe bushaltes en hertracering gevaarlijke bocht  

Waar? Gewestwegen Langenberg en Turnhoutsebaan (N127) in Diest

Wanneer? Tweede helft 2018  

UPDATE: in een eerste communicatie over deze werken, liet Wegen en Verkeer weten dat de herinrichting eind 2017 zou starten. Ondertussen is de  timing verschoven naar de tweede helft van 2018. Zodra er meer details zijn over de planning en de fasering zal Wegen en Verkeer die op deze webpagina publiceren. De omwonenden van een projhect zullen dan ook een bewonersbrief ontvangen.  

​ ​Grondige herinrichting

Vlaanderen investeert in een grondige herinrichting van de Langenberg en Turnhoutsebaan. Zowel de boven- als de onderbouw van de weg wordt helemaal vernieuwd worden.

Enkele vernieuwingen:

  • gescheiden fietspaden langs beide kanten van de weg 
  • twee nieuwe bushaltes aan het kruispunt met de Citadellaan (R26 - kant Diest) en aan de splitsing met de Turnhoutsebaan (N127 - kant Molenstede) 
  • de gevaarlijke bocht wordt heraangelegd zodat hij minder verraderlijk wordt
  • de stad Diest vernieuwt de riolering langs het volledige tracé van de herinrichting

 

Gescheiden rioleringsstelsel

Aquafin zal in opdracht van de stad Diest een gescheiden rioleringsstelsel aanleggen over het hele tracé van de werken. Zo wordt regen- en afvalwater gescheiden, wat bijdraagt tot een beter leefmilieu.

Geen werken gepland verderop (richting Geel/Turnhout)

Dit project betreft het stuk tot aan nr. 109 van de Turnhoutsebaan. Momenteel zijn er geen concrete plannen om het stuk verderop (richting Geel/Turnhout) aan te pakken.