Herinrichting Langenberg en Turnhoutsebaan in Diest

Regio
Gemeente
Weg
Datum start in tweede helft 2018;

Wat? Herinrichting met gescheiden fietspaden, nieuwe bushaltes en hertracering gevaarlijke bocht  

Waar? Gewestwegen Langenberg en Turnhoutsebaan (N127) in Diest

Wanneer? Tweede helft 2018 (zodra er meer details zijn over de planning en de fasering zal Wegen en Verkeer die op deze webpagina publiceren. De omwonenden van een project zullen dan ook een bewonersbrief ontvangen)    

Update: Wegen en Verkeer gaat bijkomend het wegdek van de Turnhoutsebaan tussen de grens van de werken en de gemeentegrens met Scherpenheuvel-Zichem (Okselaar) een onderhoud geven. De oneffenheden in het wegdek zullen daarbij weggewerkt worden. Dit zal de geluidsoverlast voor de omwonenden verminderen.

​Grondige herinrichting

Vlaanderen investeert in een grondige herinrichting van de Langenberg en Turnhoutsebaan. Zowel de boven- als de onderbouw van de weg wordt helemaal vernieuwd worden.

Enkele vernieuwingen:

  • gescheiden fietspaden langs beide kanten van de weg 
  • twee nieuwe bushaltes aan het kruispunt met de Citadellaan (R26 - kant Diest) en aan de splitsing met de Turnhoutsebaan (N127 - kant Molenstede) 
  • de gevaarlijke bocht wordt heraangelegd zodat hij minder verraderlijk wordt
  • de stad Diest vernieuwt de riolering langs het volledige tracé van de herinrichting

Gescheiden rioleringsstelsel

Aquafin zal in opdracht van de stad Diest een gescheiden rioleringsstelsel aanleggen over het hele tracé van de werken. Zo wordt regen- en afvalwater gescheiden, wat bijdraagt tot een beter leefmilieu.

Geen werken gepland verderop (richting Geel/Turnhout)

Dit project betreft het stuk tot aan nr. 109 van de Turnhoutsebaan. Bijkomend gaat Wegen en Verkeer het wegdek tussen de grens van de werken en de gemeentegrens met Scherpenheuvel-Zichem (Okselaar) een onderhoud geven. De oneffenheden in het wegdek zullen daarbij weggewerkt worden. Dit zal de geluidsoverlast voor de omwonenden verminderen. Momenteel zijn er geen concrete plannen om het stuk van de Turnhoutsebaan voorbij de grens met Scherpenheuvel-Zichem (richting Geel/Turnhout) aan te pakken.