Herinrichting kruispunten R8 - N50 in Kuurne en Kortrijk

Weg
Datum Van 23 april 2019 tot en met 7 juni 2019

Wat?

Vanaf dinsdag 23 april 2019 , na het Paasverlof, zullen er, in opdracht van Wegen en Verkeer West-Vlaanderen, werken worden uitgevoerd op de twee kruispunten van de R8 met de N50 in Kuurne en Kortrijk. Het doel van de werken is de kruispunten veel veiliger te maken voor fietsers en voetgangers door conflictsituaties met rechtsafslaand verkeer en dus ook dodehoekongevallen te vermijden. De fietspaden ter hoogte van de kruispunten zullen vrijliggend worden aangelegd en in de middenberm van de R8 (kant Harelbeke) wordt een voetpad aangelegd om de R8 over te steken. De werken zullen 6 weken in beslag nemen, op voorwaarde dat slechte weersomstandigheden of andere onvoorziene zaken geen vertraging veroorzaken.
 

Hinder en omleidingen

De N50 wordt volledig afgesloten ter hoogte van de R8. Enkel het recht doorgaand verkeer op de R8 wordt toegelaten, wel met een snelheidsbeperking van 50 km/h. De verkeerslichten aan de kruispunten zullen buiten dienst zijn.
Via de N50 Brugsesteenweg is het dus onmogelijk om van Kortrijk naar Kuurne/Ingelmunster te rijden en omgekeerd.

De omleiding voor het zwaar en doorgaand verkeer is voorzien via de R8, afrit Kortrijk-Oost naar de E17, afrijden in Deerlijk naar de N36 en omgekeerd.
De andere omleiding is via de A19, E403, afrit Roeselare-Rrumbeke naar de N36 en omgekeerd.

 

De omleiding voor fietsers en voetgangers: richting Kortrijk gebeurt via de Kongostraat en de Heirweg en richting Kuurne via de Kuurnsesteenweg en de Kortrijksestraat.

De planning voorziet om in de week van 20 mei te asfalteren. Vanaf 28 mei worden de detectielussen voor de verkeerslichten in de grond geslepen en vervolgens worden de verkeerslichten in dienst genomen. 
Tegen het weekend van 8 juni moeten de werken afgerond zijn op voorwaarde dat regenweer geen uitstel brengt.