Herinrichting kruispunt Pontstraat/Oudenaardebaan (N8) in Kluisbergen

Regio
Gemeente
Weg
Datum 23 april tot augustus 2019

Update 22/07: De werken aan het kruispunt zijn afgerond. Bedankt voor je geduld tijdens deze werken. 

Wat houden de werken in? 

De werken spelen zich hoofdzakelijk af op en in de buurt van het kruispunt van de Pontstraat met de Oudenaardebaan. Daar krijgt de N8 in beide richtingen linksafslagstroken voor verkeer naar de Pontstraat. Tegelijkertijd wordt de Pontstraat tussen de N8 en de Berchemstraat heringericht. Dit smalle stuk met éénrichtingsverkeer wordt verbreed en krijgt een middengeleider, zodat het geschikt is voor verkeer in twee richtingen. Hierdoor kan de aansluiting van de Berchemstraat op de N8 verdwijnen. Door de Berchemstraat doodlopend te maken,  wordt het een veilige, verkeersluwe straat tot aan de Pontstraat. De straat wordt niet doodlopend voor fietsers. Zij krijgen op het einde van de doodlopende Berchemstraat een veilige fietsoversteekplaats over de N8. 

Tijdens deze werken krijgen de rijweg en de fietspaden van de N8 een opknapbeurt vanaf het kruispunt met de Berchemstraat tot vlak voor het kruispunt met de Stationsstraat (N36), net voor de. Een deel van de Ponstraat krijgt ook een nieuwe riolering. 

Timing en fasering van de werken

De werken zijn gestart op 23 april en zullen tot augustus duren.

Fase 1: van 23 april tot eind juni (afgelopen) 

Fase 2: begin juli tot bouwverlof

De zuidelijke weghelft van het kruispunt van de N8 met de Berchemweg wordt aangepakt. Verkeer op de N8 is dan terug mogelijk en wordt geregeld met tijdelijke verkeerslichten ter hoogte van de Berchemstraat. 

Omleidingen

Fase 1: van 23 april tot eind juni (afgelopen) 

Fase 2: eind juni tot bouwverlof

  • Het doorgaand verkeer op de N8 is dan terug mogelijk en wordt geregeld met tijdelijke verkeerslichten ter hoogte van de Berchemstraat. 
  • Fietsers rijden in beide richtingen om via Kasteelstraat, fietssnelweg tussen Kluisbergen en Oudenaarde en de Kerkstraat. 

Bereikbaarheid Pontstraat en Neerstad

De bewoners van Pontstraat (deel ten noorden van N8) en Neerstad blijven bereikbaar via de trekweg langs de schelde.