Herinrichting kruispunt N9 Elisabethlaan met Buurtspoorwegstraat in Bredene

Regio
Gemeente
Weg
Datum 06/03/2017 tot 14/04/2017

Vanaf 6 maart start de herinrichting van het kruispunt van de N9 Prinses Elisabethlaan met de Buurtspoorwegstraat in Bredene. Het kruispunt krijgt verkeerslichten voor een vlottere en veiligere doorstroming. Het einde van de werken is voorzien tegen 14 april.

Verkeerslichten voor een vlottere en veiligere doorstroming

Door nieuwe ontwikkelingen in Bredene-Dorp stellen we vast dat de intensiteit van het verkeer op dit kruispunt enorm is toegenomen. Door conflicten tussen het verkeer richting Oostende en verkeer richting Bredene-Dorp ontstaan er regelmatige opstoppingen op het kruispunt met als nadelig gevolg dat het moeilijker en gevaarlijk is geworden voor fietsers en voetgangers om het kruispunt over te steken.

Met de plaatsing van verkeerslichten kan het verkeer beter gestuurd worden en kunnen fietsers en voetgangers veiliger oversteken.

Hinder

Tijdens de werken blijft het mogelijk om vanop de N9 Prinses Elisabethlaan de Buurtspoorwegstraat in te rijden. Op de N9 Prinses Elisabethlaan kan het verkeer beurtelings door met behulp van tijdelijke verkeerslichten. Voor het verkeer op de Buurtspoorwegstraat wordt een omleiding voorzien via de Steenstraat of de Wagenmakersstraat en de Nukkerstraat. In deze straten wordt éénrichtingsverkeer en plaatselijk ook parkeerverbod ingevoerd.

De bussen van De Lijn maken gebruik van de Wagenmakersstraat en de Nukkerstraat. Voor lijnbus 9 richting Oostende wordt halte Fientje Ketels tijdelijk in de Nukkerstraat voorzien.  Lijnbus 4 richting Bredene-Dorp blijft zijn normale traject volgen.

Timing

De werken starten op maandag 6 maart. Het einde van de werken is voorzien tegen 14 april, op voorwaarde dat er geen beletdagen zijn wegens slecht weer. In de laatste week wordt de weg ook geasfalteerd en dit kan enkel bij niet te koud en nat weer.