Herinrichting kruispunt N43 en Pontstraat in Deinze

Regio
Gemeente
Weg
Datum vanaf 24 september tot voorjaar 2019

Update 24/12: De aansluiting van de N43 met de Ponstraat is opengesteld voor wie vantui Deinze of Gent de Ponstraat wil inslaan. De Pontstraat uitrijden is nog steeds niet mogelijk. 

 

Op maandag 24 september startte het Agtenschap Wegen en Verkeer met de herinrichting van het kruispunt met de N43 met de Pontstraat. Het kruispunt krijgt verkeerslichten om overstekend fietsverkeer veiliger te maken. De fietspaden aan het kruispunt worden vrijliggend. Tegelijkertijd vernieuwt de aannemer de fietspaden langs de N43 van de Dorpstraat nr. 40  tot net voorbij de Beekstraat. In totaal wordt 4 km fietspad vernieuwd. De werken zijn bewust gepland na de start van het nieuwe schooljaar en zullen duren tot maart 2019.

Timing

van 24 september tot maart 2019

Verkeerssituatie

  • Tijdens de herinrichting van het kruispunt wordt het verkeer geregeld door tijdelijke verkeerslichten.
  • Bij de vernieuwing van de fietspaden rijdt het verkeer over versmalde rijstroken in de beide richtingen.
  • Vanaf 26 november rijden de fietsers richting Deinze via de Astenemolenstraat, Oudestraat en de Achterstraat. Voor de veiligheid van de fietsers wordt in deze fase de Pontweg (zuidzijde) afgesloten.
  • Sinds 20 december is de aansluiting van de Ponstraat met de N43 terug opengesteld. Auto's van Deinze kunnen rechtsaf om De Ponstraat in te slaan en vanuit Gent kun je linkaf richting Pontstraat. Het blijft onmogelijk om de Ponstraat uit te rijden. 

De stad Deinze voert tegelijkertijd herinrichtingswerken uit in de Pontstraat. Meer info over deze werken vindt u op www.deinze.be/pontstraat-N43