Herinrichting kruispunt N43 en Pontstraat in Deinze

Regio
Gemeente
Weg
Datum vanaf 24 september tot voorjaar 2019

Update 12/11: Problemen met nutsleidingen en bij rioleringen zorgen ervoor dat de werken langer zullen duren dan gepland. Ook na de winter wordt doorgewerkt. Het einde van de werken is nu voorzien in maart 2019.

 

Op maandag 24 september startte het Agtenschap Wegen en Verkeer met de herinrichting van het kruispunt met de N43 met de Pontstraat. Het kruispunt krijgt verkeerslichten om overstekend fietsverkeer veiliger te maken. De fietspaden aan het kruispunt worden vrijliggend. Tegelijkertijd vernieuwt de aannemer de fietspaden langs de N43 van de Dorpstraat nr. 40  tot net voorbij de Beekstraat. In totaal wordt 4 km fietspad vernieuwd. De werken zijn bewust gepland na de start van het nieuwe schooljaar en zullen duren tot maart 2019.

Timing

van 24 september tot maart 2019

Verkeerssituatie

  • Tijdens de herinrichting van het kruispunt wordt het verkeer geregeld door tijdelijke verkeerslichten.
  • Bij de vernieuwing van de fietspaden rijdt het verkeer over versmalde rijstroken in de beide richtingen. Fietsers krijgen tijdelijk een dubbelrichtingsfietspad op de weghelft waar niet gewerkt wordt.
  • Tijdens de werken aan het kruispunt N43 blijven de beide aansluitingen van Pontstraat afgesloten.

De stad Deinze voert tegelijkertijd herinrichtingswerken uit in de Pontstraat. Meer info over deze werken vindt u op www.deinze.be/pontstraat-N43