Herinrichting kruispunt N34 met Zeelaan in Bredene

Regio
Gemeente
Weg
Datum 20/02/2017 tot 05/05/2017

Vanaf maandag 20 februari 2017 start de herinrichting van het kruispunt van de N34 Koninklijke Baan met de Zeelaan in Bredene om de verkeersveiligheid te verbeteren, in het bijzonder voor de zwakke weggebruikers. Er zijn 40 werkdagen voorzien om de werken uit te voeren.

Net zoals onlangs het kruispunt van de N34 met de Breeweg werd heringericht, wordt nu ook het kruispunt met de Zeelaan aangepakt. De bedoeling is om fietsers beter zichtbaar te maken voor autobestuurders. Op de Zeelaan zullen de fietspaden tussen de N34 Koninklijke Baan en de Driftweg  verlegd worden zodat fietsers beter zichtbaar zijn voor het verkeer komende van de N34. De auto’s op de Zeelaan zullen voorrang moeten verlenen aan zowel auto’s als fietsers op de Driftweg. De Driftweg krijgt ook een voorsorteerstrook zodat de voertuigen die de N34 willen oprijden niet onnodig het fietspad belemmeren bij rood licht.

Tijdens de werken zal de Zeelaan tussen de N34 Koninklijke Baan en de Driftweg volledig afgesloten zijn voor alle verkeer (inclusief fietsers). Het verkeer op de Driftweg zal beurtelings door kunnen met behulp van driekleurige werflichten. De fietsers op de Driftweg rijden ook mee met dit verkeer.  Autoverkeer van en naar de N34 Koninklijke Baan wordt omgeleid via de Breeweg. Fietsers die naar de N34 willen, moeten via de Parklaan rijden.

Als de weersomstandigheden niet te slecht zijn zullen de werken starten op maandag 20 februari. Er zijn 40 werkdagen voorzien om de werken uit te voeren. De werken zullen vermoedelijk gedaan zijn tegen begin mei.

Tussen 27 februari en 10 maart zullen ook de nutsmaatschappijen werken uitvoeren om nutsleidingen en openbare verlichting te verplaatsen. Deze werken bevinden zich ook in de werfzone dus hiervoor geldt dezelfde omleiding als hierboven beschreven.