Herinrichting kruispunt N303 Westrozebekestraat- 's Graventafelstraat in Passendale

Regio
Gemeente
Weg
Datum 16/01/2017 tot 30/04/2017

UPDATE: wegens problemen met nutsleidingen zullen de werken langer duren dan eerst voorzien. Tegen eind april zouden de werken achter de rug moeten zijn.

Vanaf maandag 16 januari 2017 starten werken ter hoogte van het kruispunt N303 Westrozebekestraat met de ’s Graventafelstraat en de Grote Roeselarestraat in Passendale (Zonnebeke). Er worden snelheidsremmende ingrepen uitgevoerd om de verkeersveiligheid te verhogen.

Het is gevaarlijk oversteken ter hoogte van dit kruispunt aangezien vele voertuigen hoge snelheden halen. Om de verkeersveiligheid te verhogen zullen er ter hoogte van het kruispunt middengeleiders geplaatst worden op de N303. Tussen de middengeleiders worden er afslagstroken gemarkeerd richting de ’s Graventafelstraat en de Grote Roeselarestraat. Die gemeentewegen worden ter hoogte van de gewestweg N303 ingesnoerd. Deze maatregelen moeten ervoor zorgen dat de maximum toegelaten snelheid van 70 km/u beter nageleefd wordt.  De enkelrichtingsfietspaden op de N303 krijgen ter hoogte van het kruispunt een rode slemlaag om meer de aandacht te vestigen op fietsers.

Er zijn in totaal 55 werkdagen voorzien. De einddatum van 31 maart kon niet gehaald worden omwille van problemen met de nutsleidingen. Bij het rooien van de bomen bleek dat de boomwortels vergroeid waren met de nutsleidingen en bij het rooien van de bomen werden daardoor nutsleidingen kapot getrokken. Die nutsleidingen moesten daarna weer hersteld worden. Hierdoor zullen de werken een maand langer duren dan voorzien. het einde staat gepland tegen eind april 2017. 

Tijdens de werken blijft het verkeer doorgang behouden met behulp van driekleurige werflichten.