Herinrichting kruispunt R42 met N403 in Sint-Niklaas

Regio
Gemeente
Weg
Datum Vanaf 5 november-eind november

Het Agentschap Wegen en Verkeer startte op maandag 5 november met aanpassingen op het kruispunt van de Spoorweglaan/Westerlaan (R42) met de Plezanstraat (N403) in Sint-Niklaas. Voor de veiligheid worden de twee fietsoversteekplaatsen en linksafslagstroken op de R42 aangepast. Ook het middeneiland van de Plezantstraat (N403) wordt gewijzigd. Tijdens de werken kan het verkeer alle bewegingen maken maar over over één rijstrook in plaats van twee. De werken duren ongeveer één maand. De planning hangt sterk af van de weersomstandigheden. 

Wat houden de werken in?

Op de Plezantstraat (N403) past de aannemer de twee nieuwe fietsoversteekplaatsen aan. Er komt voor beide een grotere opstelruimte. Ook het middeneiland van de Plezantstraat wordt aangepast om het kruispunt overzichtelijker te maken. Op de Spoorweglaan/Westerlaan komt er in de beide richtingen een nieuwe linksafslagstrook. Vroeger was dit gedeeld met het rechtdoorgaand verkeer. De linksafslagstroken op R42 zorgen voor een betere doorstroming en zouden ook het kruispunt veiliger en overzichtelijker maken.

Timing

De werken starten op 5 november en duren ongeveer tot eind november.

Verkeerssituatie 

De aannemer werkt in verschillende fases om de hinder beperkt te houden. Tijdens de werken zullen alle bewegingen mogelijk blijven maar zal het verkeer tijdelijk over één rijstrook minder beschikken. Ook fietsers (met fiets aan de hand) en voetgangers zullen langs de werfzone kunnen passeren.