Herinrichting doortocht Westende

Regio
Gemeente
Weg
Datum vanaf 01/02/2016 (430 werkdagen)

Het Agentschap Wegen en Verkeer, Aquafin en de gemeente Middelkerke werken momenteel aan de vernieuwing van de N318 Westendelaan-Lombardsijdelaan tussen het nieuwe pompstation van Aquafin aan de start van de bebouwde kom komende uit Middelkerke en de Baronstraat. De weg en riolering worden er in 430 werkdagen volledig vernieuwd. 

Na het uitvoeren van de ondergrondse werken start de heraanleg van de nieuwe bovenbouw. De weg wordt over de volledige breedte vanaf de fundering opnieuw opgebouwd. Zowel de rijweg, fietspaden als voetpaden zullen dus volledig vernieuwd worden. Gespreid over de volledige zone die heraangelegd wordt komen er groenvoorzieningen en nieuw straatmeubilair om het geheel een aangenaam karakter te geven.

Fasering

De aannemer zal de weg niet in één keer opbreken, maar werkt in verschillende fases. Op deze manier kan men de hinder spreiden en is er een betere bereikbaarheid tijdens de werken.

Fase 2

Sinds 23 januari is de tweede fase van start gegaan. Tijdens deze fase zullen ook de Baronstraat en Beukenstraat heraangelegd worden. In de Hofstraat plaatst men een nieuw overstort. Op deze manier kan het overtollig regenwater eenvoudiger worden afgevoerd. De startdata van de werken in deze zijstraten zullen later via de gekende kanalen gecommuniceerd worden en worden bepaald in functie van een optimale bereikbaarheid. De duur van fase 2 is vastgelegd op 270 werkdagen. 

Werfupdate mei 2017

De werken in de Westendelaan en Lombardsijdelaan schieten goed op. Tussen de Essex Scottishlaan en de Heidestraat krijgt de weg stilaan vorm. De riolering zit erin en nagenoeg alle huisaansluitingen op de nieuwe riolering zijn uitgevoerd.  In dit gedeelte is ook gestart met de heraanleg van de weg. Men mikt op het hemelvaartweekend (27 mei) om de onderlagen asfalt aan te leggen. Dankzij deze ingreep zullen de Heidestraat en de achterliggende wijk terug gemakkelijker bereikbaar zijn voor plaatselijk verkeer. 
De voetpaden zal men afwerken met mager beton, waardoor een betere toegang tot de woningen en handelszaken mogelijk is.
Ook tussen de Heidestraat en de Steenstraat werkt men ondertussen volop verder en zitten de werken op schema. De nieuwe riolering ligt er nagenoeg volledig en men start ter hoogte van de Beukenstraat met de bouw van een pompstation. Vanaf 24 mei plaatst de aannemer in de Steenstraat en Hoveniersstraat een overstort. 

 

Omleiding fase 2

Doorgaand verkeer (beide richtingen) en verkeer met bestemming Westende-Dorp vanuit Nieuwpoort wordt omgeleid via: 

  • Zeelaan
  • Kustbaan
  • Henri Jasparlaan

Eens de onderlagen tussen de Scottishlaan en de Heidestraat zijn aangelegd zal het terug mogelijk zijn voor plaatselijk verkeer om de zone in te rijden en de achterliggende wijk via de Heidestraat te bereiken. Hou er echter wel rekening mee dat het nog steeds om een werfzone gaat. We vragen daarom uitdrukkelijk om enkel buiten de werkuren of in geval van nood de werfzone in te rijden. In de eerste plaats is dit in het kader van de veiligheid, maar de aannemer dient nog steeds werken uit te voeren. Het is in ieders belang dat dit vlot kan verlopen.

 

 

OPGELET: TIJDELIJKE WIJZIGING IN OMLEIDING!

Vanaf 13 februari wordt er gewerkt in de Zeelaan in Lombardsijde. De ontwikkelaar van het project Havenzijde zal de verkaveling aansluiten op de openbare riolering. 
Het verkeer vanuit Lombardsijde kan steeds via de Zeelaan richting de Kustweg. Richting Lombardsijde volgt het verkeer de omleiding via de Kustweg, de Schoolstraat en de Hoogstraat. Ook de bussen van De Lijn volgen deze omleiding.  

De Zeelaan zal woensdagavond 24 mei weer opengesteld worden voor het verkeer. 

Communicatie

Wenst u op de hoogte te blijven van de werken? Schrijf u in op de digitale nieuwsbrief door te klikken op de enveloppe bovenaan deze pagina. 

Bereikbaarheidsadviseur

Het Agentschap Wegen en verkeer stelde voor deze werken een bereikbaarheidsadviseur aan. Bewoners en handelaars met vragen omtrent de wegenwerken kunnen bij hem terecht: doortochtwestende@wegenenverkeer.be