Herinrichting doortocht Westende

Regio
Gemeente
Weg
Datum vanaf 01/02/2016 (430 werkdagen)

Het Agentschap Wegen en Verkeer, Aquafin en de gemeente Middelkerke werken momenteel aan de vernieuwing van de N318 Westendelaan-Lombardsijdelaan tussen het nieuwe pompstation van Aquafin aan de start van de bebouwde kom komende uit Middelkerke en de Baronstraat. De weg en riolering worden er in 430 werkdagen volledig vernieuwd. 

Na het uitvoeren van de ondergrondse werken start de heraanleg van de nieuwe bovenbouw. De weg wordt over de volledige breedte vanaf de fundering opnieuw opgebouwd. Zowel de rijweg, fietspaden als voetpaden zullen dus volledig vernieuwd worden. Gespreid over de volledige zone die heraangelegd wordt komen er groenvoorzieningen en nieuw straatmeubilair om het geheel een aangenaam karakter te geven.

Fasering

De aannemer zal de weg niet in één keer opbreken, maar werkt in verschillende fases. Op deze manier kan men de hinder spreiden en is er een betere bereikbaarheid tijdens de werken.

Fase 2

Sinds 23 januari is de tweede fase van start gegaan. Tijdens deze fase zullen ook de Baronstraat en Beukenstraat heraangelegd worden. In de Hofstraat plaatst men een nieuw overstort. Op deze manier kan het overtollig regenwater eenvoudiger worden afgevoerd. De startdata van de werken in deze zijstraten zullen later via de gekende kanalen gecommuniceerd worden en worden bepaald in functie van een optimale bereikbaarheid. De duur van fase 2 is vastgelegd op 270 werkdagen. 

Werfupdate juli 2017

Op 7 augustus starten de werken weer op na het bouwverlof, om in één rechte lijn door te werken tot het volgend bouwverlof.
Vanaf 7 augustus 's morgens wordt de rijweg weer afgesloten voor doorgaand verkeer. De aannemer start dan met de opbraak van de rijweg tussen de Steenstraat en Camping Touring. 
Er wordt een werfweg aangelegd en de onderaannemer voor de riolering zal de grondwaterbemaling plaatsen.
Aangezien er niet meer wordt gewerkt met de waterdichte schermen (de "soilmix") zal het uitvoeren van de bemaling iets langer duren. Tot het waterpeil voldoende gezakt is, zal er in dit gedeelte niet veel activiteit te zien zijn. In deze periode worden wel oude nutsleidingen weggehaald. Aangezien er in de vorige fasen enkele bommen werden gevonden, heeft AWV in samenspraak met Aquafin beslist om voorafgaandelijk de rioleringswerken bomdetectie te laten uitvoeren. Deze detectie zal ook nog in de maand augustus worden uitgevoerd.
Ondertussen wordt er verder gewerkt aan de aanleg en afwerking van fietspaden, voetpaden en parkeerstroken in het vak tussen de Heidestraat en de Steenstraat. De aannemer zal alles in het werk stellen om dit vak zo snel mogelijk af te werken.

 

Omleiding fase 2

Doorgaand verkeer (beide richtingen) en verkeer met bestemming Westende-Dorp vanuit Nieuwpoort wordt omgeleid via: 

  • Zeelaan
  • Kustbaan
  • Henri Jasparlaan

Eens de onderlagen tussen de Scottishlaan en de Heidestraat zijn aangelegd zal het terug mogelijk zijn voor plaatselijk verkeer om de zone in te rijden en de achterliggende wijk via de Heidestraat te bereiken. Hou er echter wel rekening mee dat het nog steeds om een werfzone gaat. We vragen daarom uitdrukkelijk om enkel buiten de werkuren of in geval van nood de werfzone in te rijden. In de eerste plaats is dit in het kader van de veiligheid, maar de aannemer dient nog steeds werken uit te voeren. Het is in ieders belang dat dit vlot kan verlopen.

 

 

 

Communicatie

Wenst u op de hoogte te blijven van de werken? Schrijf u in op de digitale nieuwsbrief door te klikken op de enveloppe bovenaan deze pagina. 

Bereikbaarheidsadviseur

Het Agentschap Wegen en verkeer stelde voor deze werken een bereikbaarheidsadviseur aan. Bewoners en handelaars met vragen omtrent de wegenwerken kunnen bij hem terecht: doortochtwestende@wegenenverkeer.be