Bevraging We doen momenteel een onderzoek naar een nieuwe website, graag hadden we je mening gehoord. De bevraging duurt maximum 3 minuten.

Herinrichting doortocht Westende

Regio
Gemeente
Weg
Datum vanaf 01/02/2016 (430 werkdagen)

Het Agentschap Wegen en Verkeer, Aquafin en de gemeente Middelkerke werken momenteel aan de vernieuwing van de N318 Westendelaan-Lombardsijdelaan tussen het nieuwe pompstation van Aquafin aan de start van de bebouwde kom komende uit Middelkerke en de Baronstraat. De weg en riolering worden er in 430 werkdagen volledig vernieuwd. 

Na het uitvoeren van de ondergrondse werken start de heraanleg van de nieuwe bovenbouw. De weg wordt over de volledige breedte vanaf de fundering opnieuw opgebouwd. Zowel de rijweg, fietspaden als voetpaden zullen dus volledig vernieuwd worden. Gespreid over de volledige zone die heraangelegd wordt komen er groenvoorzieningen en nieuw straatmeubilair om het geheel een aangenaam karakter te geven.

Fasering

De aannemer zal de weg niet in één keer opbreken, maar werkt in verschillende fases. Op deze manier kan men de hinder spreiden en is er een betere bereikbaarheid tijdens de werken.

Werfupdate februari 2017

Sinds 23 januari is de tweede fase van start gegaan. Tijdens deze fase zullen ook de Baronstraat en Beukenstraat heraangelegd worden. In de Hofstraat plaatst men een nieuw overstort. Op deze manier kan het overtollig regenwater eenvoudiger worden afgevoerd. De startdata van de werken in deze zijstraten zullen later via de gekende kanalen gecommuniceerd worden en worden bepaald in functie van een optimale bereikbaarheid. De duur van fase 2 is vastgelegd op 270 werkdagen. 

 

Omleiding fase 2

Doorgaand verkeer (beide richtingen) en verkeer met bestemming Westende-Dorp vanuit Nieuwpoort wordt omgeleid via: 

  • Zeelaan
  • Kustbaan
  • Henri Jasparlaan

Het vak Baronstraat-Essex Scottishlaan zal dan enkel toegankelijk zijn voor plaatselijk verkeer. Het kruispunt met de Essex Scottishlaan is volledig afgesloten.

Het verkeer tussen de kerk en de Essex Scottishlaan rijdt over een onderlaag asfalt. Pas dus uw snelheid aan. De toplaag wordt aangelegd na de winterperiode, zodat een optimale kwaliteit kan verzekerd worden.

 

OPGELET: TIJDELIJKE WIJZIGING IN OMLEIDING!

Vanaf 13 februari zal gewerkt worden in de Zeelaan in Lombardsijde. De ontwikkelaar van het project Havenzijde zal de verkaveling aansluiten op de openbare riolering. Deze noodzakelijke werken zullen 4 weken in beslag nemen. Om te vermijden dat er bijkomende verkeershinder is tijdens het hoogseizoen werd bewust gekozen om de werken gedurende het laagseizoen uit te voeren.

De werken zullen een impact hebben op de bestaande omleiding van de werken in de Westendelaan. Het verkeer vanuit Lombardsijde zal nog steeds via de Zeelaan richting de Kustweg kunnen. Richting Lombardsijde zal het verkeer echter een gewijzigde omleiding volgen. Deze loopt via de Kustweg, de Schoolstraat en de Hoogstraat. Ook de bussen van De Lijn zullen tijdelijk deze gewijzigde omleiding volgen. 

Tijdelijke omleiding vanaf 13 februari:

Nutswerken

Werfupdate nutswerken december 2016

Ook de nutswerken verlopen vlot. Tegen 1 januari 2017 zal het stuk tussen de Scottishlaan en de Steenstraat zoals gepland worden vrijgegeven. Na nieuwjaar werkt men verder in het deel tussen de Steenstraat en de Baronstraat. Na het beëindigen van de nutswerken in de Lombardsijdelaan verplaatsen de werken zich naar de Baronstraat.

Communicatie

Wenst u op de hoogte te blijven van de werken? Schrijf u in op de digitale nieuwsbrief door te klikken op de enveloppe bovenaan deze pagina. 

Bereikbaarheidsadviseur

Het Agentschap Wegen en verkeer stelde voor deze werken een bereikbaarheidsadviseur aan. Bewoners en handelaars met vragen omtrent de wegenwerken kunnen bij hem terecht: doortochtwestende@wegenenverkeer.be