Heraanleg Steenweg op Beerse/Merksplasseweg (N132)

Regio
Gemeente
Weg
Datum 11 september - eind november 2017

Vanaf 11 september 2017 start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de heraanleg van de Steenweg op Beerse/Merksplasseweg (N132) tussen de Vossenbrugstraat en de Nachtegaalstraat. De rijbaan wordt in aansluiting op de vernieuwing van de fietspaden volledig opgebroken en vernieuwd voor meer comfort en veiligheid.

Nieuw wegdek voor meer rijcomfort

Het wegdek van de Steenweg op Beerse/Merksplasseweg is versleten en aan vernieuwing toe. Na de vernieuwing van de fietspaden willen we dan ook de rijweg een grondige facelift geven. Dit zal het rijcomfort en de verkeersveiligheid van de weggebruikers verbeteren.

Fasering en timing

De werken starten op 11 september en duren tot eind november. Om de hinder te beperken worden ze opgedeeld in drie fasen:

  • Fase 1: van de Vossenbrugstraat tot de Vogelzang (11 september - midden oktober)
  • Fase 2: van de Vogelzang tot de Nachtegaalstraat (midden oktober - eind november)
  • Fase 3: toplaag asfalt en markeringen van de Vossenbrugstraat tot de Nachtegaalstraat (2 tot 3 dagen op einde werken)

In de eerste twee fasen wordt het bestaande wegdek afgefreesd en worden de funderingen en onderlagen aangebracht. De toplaag asfalt en de markeringen worden ineens over de hele zone aangebracht om de kwaliteit van het wegdek te verbeteren en efficiënter te kunnen werken. 

Hinder en omleidingen

Tijdens de werken is de Steenweg op Beerse/Merksplasseweg in beide richtingen afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Doorgaand verkeer volgt een omleiding:

  • Gemotoriseerd verkeer (-3,5t) rijdt om via de Antwerpsesteenweg (N12), Hofeinde, Veldstraat, Opstal, Moerstraat en de Steenweg op Turnhout (N124).
  • Zwaar verkeer (+3,5t) slaat na de brug (nr.5) over het kanaal rechts af naar de Steenbakkersdam om zo aan te sluiten op de Moerstraat en vervolgens de Steenweg op Turnhout (N124).
  • Voetgangers en fietsers kunnen steeds veilig langs de werfzone.

Kaart te downloaden in de rechterkolom onder 'documenten'.

Bereikbaarheid in de werfzone

Als u in de werfzone woont of een onderneming heeft zal u enkele maanden moeilijker bereikbaar zijn. Al is de hinder niet altijd even groot. De grootste hinder situeert zich tijdens de opbraakwerken in het begin en de asfaltering op het einde van de werken.

Als algemene regel geldt dat de toegang tot de zone waar gewerkt wordt niet mogelijk is voor gemotoriseerd verkeer tijdens de werkuren (7u tot 17u). Ook parkeren in de werfzone is verboden tijdens de werkuren. Na de uren kunnen bewoners in de werfzone laden, lossen en parkeren. Parkeren gebeurt echter best in de buurt. Er wordt samen met de gemeenten onderzocht of het mogelijk is tijdelijke verhardingen aan te leggen aan de rand van de werfzone om meer parkeercapaciteit te creëren. Inritten zullen maximaal toegankelijk gehouden worden, maar tijdens bepaalde werken (vb. asfalteren) is dat tijdelijk niet altijd mogelijk.

Uiteraard kunnen specifieke noden (leveringen, verhuizen, thuisverpleging enz) bekeken worden in overleg met de aannemer. 

Weersgevoelig

Asfaltwerken zijn steeds erg weergevoelig. Bij felle regen kunnen ze niet uitgevoerd worden. In dat geval kan de huidige planning nog gewijzigd worden. 

Blijf op de hoogte

Als u zo goed mogelijk op de hoogte wil blijven van de vooruitgang van deze werf, schrijf u dan zeker in op onze digitale nieuwsbrief over deze werken. Dat kan door te klikken op de enveloppe in de zijkolom hier rechtsboven. Voor concrete, praktische vragen mag u op de werf steeds de werfleiding aanspreken. Voor algemene vragen, opmerkingen of klachten kan u het agentschap contacteren via mail: wegen.antwerpen.districtvosselaar.@mow.vlaanderen.be of wegen.antwerpen@vlaanderen.be en via telefoon: 014/47 30 00. Via dat laatste nummer komt u terecht bij het wegendistrict Vosselaar waar men u zal verder helpen.