Heraanleg Pantserschipstraat (N458) in Gent

Regio
Gemeente
Weg
Datum Vanaf 4 april - voorjaar 2017

Op maandag 4 april 2016 startte het Agentschap Wegen en Verkeer met de heraanleg van de Wondelgemkaai-Pantserschipstraat (N458) tussen de Eversteinbrug en het kruispunt met de Zeeschipstraat (thv Meulestedebrug). We leggen een nieuw wegdek en verhoogde fietspaden aan. Het einde van de werken is voorzien voor het voorjaar 2017;

Wat houden de werken in 

Het Agentschap Wegen en Verkeer legt een nieuwe rijweg aan in de Pantserschipstraat tussen de Eversteinbrug en het kruispunt met de Zeeschipstraat. Met het oog op de veiligheid van de zwakke weggebruiker, komen er in de Pantserschipstraat verhoogde fietspaden met een schrikstrook. De schrikstrook is extra ruimte tussen de parkeerstrook en het fietspad en voorkomt dat fietsers gehinderd kunnen worden door openslaande portieren. De Pantserschipstraat krijgt een volledig nieuw wegdek in asfalt en er komt een betere en nieuwe signalisatie aan de voetgangersoversteken. Na de werken wordt de maximum toegelaten snelheid 50 km/u.
 

Faseringen en omleidingen

De werken zullen in twee fasen verlopen.
In fase 1 werkt de aannemer aan het wegdek in de rijrichting van Zelzate (oostzijde). In fase 2 wordt gewerkt in de richting van Gent (westzijde). De eerste fase loopt van 4 april tot juli 2016, de tweede fase vat aan begin augustus (na het bouwverlof) en het einde is voorzien eind 2016. De timing hangt af van het weer of technische omstandigheden op de werf. 

 

 

Fase 1: afgewerkt

 

Fase 2: oktober 2016 - voorjaar 2017

Auto’s en vrachtwagens

  • Alle verkeer richting Gent rijdt op de nieuw aangelegde weg. Er geldt een maximum snelheid van 30 km/u.
  • Alle verkeer richting Zelzate wordt vanaf kruispunt Pantserschipstraat/Wondelgemkaai omgeleid via de Ringvaartweg-Wondelgem langs het kanaal. Op deze weg geldt éénrichtingsverkeer. 

Fietsers

De fietsers rijden in beide richtingen op het nieuwe aangelegde fietspad.

Voetgangers

  • Het vernieuwde voetpad is toegankelijk.
  • Er worden enkele tijdelijke voetgangersoversteken voorzien.

Minder hinder

We streven naar een goede afstemming met de werken aan de Eversteinbrug van Waterwegen en Zeekanaal NV (WenZ). De Vlaamse waterwegbeheerder zal de brug 50 cm hoger plaatsen zodat schepen met drie lagen containers voortaan ook onder deze brug kunnen varen.

Communicatie 

Wilt u graag op de hoogte gehouden worden via onze digitale nieuwsbrief, klik dan op de knop rechstbovenaan deze pagina en schrijf u in.