Heraanleg kruispunt met de Koningin Astridlaan (N407) in Wetteren

Regio
Gemeente
Weg
Datum Vanaf 20 februari tot april 2017

Op 20 februari start het Agentschap Wegen en Verkeer met de totale heraanleg van het kruispunt met de koningin Astridlaan ( N407) en de Vijverstraat in Wetteren. De herinrichting zorgt voor een betere doorstroming en hogere verkeersveiligheid. De herinrichting duurt in totaal 2 maanden. Deze timing hangt af van het weer.

Wat houdt de heraanleg in?

De heraanleg komt na de positieve evaluatie van een proefproject. Dit project stelde de verkeerslichten op het kruispunt buiten werking en sloot de middenberm af. Op die manier gebeurt de oversteekbeweging in twee stappen wat een betere bescherming geeft aan voetgangers en fietsers. De definitieve middenberm sluit verschillende bewegingen uit, wat een betere doorstroming geeft aan het verkeer. Er komen ook bredere voetpaden met aanliggende fietspaden en twee nieuwe bushaltes. Tegelijkertijd krijgt het wegdek een nieuwe asfaltlaag. De herinrichting duurt in totaal 2 maanden. 

Timing

20 februari - april

Minder hinder

  • Er wordt gewerkt in verschillende fasen.
  • Het verkeer op N407 kan altijd door in beide rihtingen.
  • Het middeneiland wordt aangelegd in een autoluwere periode ( paasvakantie)

Infovergadering

Bewoners en handelaren worden vooraf goed ingelicht via infovergadering die zal plaatsvinden op 8 februari om 20u00 in het schoolrestaurant van het Atheneum Campus Kompas in Wetteren. Die avond willen we u, als bewoner of als handelaar uitgebreid informeren. Hoe rijdt het verkeer, hoe blijft iedereen bereikbaar, wat is de timing van de werken, …  zijn vragen die zeker aan bod komen.