Heraanleg kruispunt “De Vos” N42/N46 in Zottegem

Regio
Gemeente
Weg
Datum Begin maart-midden mei

Update 4/4: Op 2 mei start de aannemer aan het kruispunt met de Leenstraat. Door een aantal extra werken start deze fase iets later dan eerder aangekondigd. Lees hier alle info over deze werken.

 

Op 27 februari startte het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met twee werven. Enerzijds vernieuwt de aannemer de Provincieweg (N46) in Hillegem tussen de kerk van Hillegem en Daalkouterlaan. Daarnaast wordt vanaf begin maart het wegdek op het kruispunt van de Europaweg (N42) met de Steenweg op Aalst (N46) in Zottegem heraangelegd. De N46 moet voor de beide werven dicht. Daarom kiezen we hier bewust voor een gelijktijdige uitvoering.  De  werken duren ongeveer een maand. De vooropgestelde timing hangt af van het weer. 

Timing

van begin maart-mei

Wat houden de werken in?

De aannemer werkt ter hoogte van het kruispunt “De Vos”. De zijtakken van het kruispunt gaan dicht en krijgen een nieuwe asfaltlaag.  Ook de fietspaden ter hoogte van het kruispunt worden vernieuwd. De werken duren ruim 1 maand.

Fasering en omleidingen

De aannemer werkt in twee fasen. Eerst pakt de aannemer de zijde Herzele aan (van 1 maart tot 15 maart), daarna de kant van Zottegem (van 17 maart tot begin april).

Fase 1 en 2: afgerond 

Werken aan Kruispunt Leenstraat (van 2 mei tot 13 mei)

Vanaf dinsdag 2 mei werken we wat verder ter hoogte van het kruispunt met de Leenstraat en Europaweg (N42). De aannemer pakt tussen Sluizeken en de N42a Gentsesteenweg de snelle rijstroken en fietspaden aan. Ook de fietspaden tussen Leenhoutstraat en Leenstraat krijgen een nieuwe verharding.

Tijdens de werken rijdt het verkeer op de N42 over één rijstrook ipv twee. 

  • Van 2 mei tot 8 mei pakt de aannemer de snelle rijstrook tussen Sluizeken en de N42a Gentsesteenweg aan. Ook de linksafslagstroken ter hoogte van het kruispunt Leenstraat en ter hoogte van kruispunt Veldweg/ Buke worden verlengd. verkeer in de Leenstraat kan de N42 Europaweg niet kruisen en op de N42 kan je niet links afslaan naar de Leenstraat. Het verder moet doorrijden op de N42 Europaweg en keren aan het volgende kruispunt.
  • Van 9 tot 13 mei worden de pechstroken en fietspaden vernieuwd. Fietsers richting Geraardsbergen kunnen hierdoor tijdelijk niet op de N42 rijden en worden omgeleid via Sluizeken. Pardassenhoek wordt afgesloten gedurende 5 dagen, het verkeer rijdt om via Arestraat, Bloemenstraat en de Hoogstraat. 

Minder hinder

  • De werken lopen bewust gelijktijdig met de werken aan de Provincieweg (N46) in Hillegem.
  • Deze werken zijn ook goed afgestemd op de werken in het centrum van Sint-Lievens-Houtem.