Heraanleg fietspad Krijgsbaan/Autolei (R11) tussen Makro en rotonde E313

Weg
Datum 1 t.em. 31 augustus 2019

UPDATE 02/07/2019: CORRECTIE: In de bewonersbrief die eind juni gebust werd stond dat er gewerkt zou worden aan de kant van de even huisnummers. Gezien de huisnummers zowel even als oneven zijn aan dezelfde kant van de weg kan dit voor verwarring zorgen. Er wordt voor alle duidelijkheid enkel gewerkt aan de westzijde van de weg, de kant van de Makro. Onze excuses voor eventuele verwarring.

Om fietsen in en om Antwerpen veiliger en comfortabeler te maken, pakt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) enkele fietsknelpunten aan. In augustus 2019 werken we op de Krijgsbaan/Autolei (R11) vanaf de August Van de Wielelei (N12) tot aan de rotonde in Wommelgem. Langs de westzijde van de weg wordt daar een vrijliggend fietspad in asfalt aangelegd, wat de veiligheid en het comfort van de fietsers ten goede komt.

Veiliger en comfortabeler fietsen op de R11

Langs de westzijde van de Krijgsbaan en de Autolei (R11) leggen we een nieuw fietspad aan vanaf de August van de Wielelei (N12) tot aan de rotonde. Het nieuwe fietspad krijgt een breedte van 2 meter en is beter afgescheiden van de rijweg. Dat moet het fietsen langs de R11 veiliger en comfortabeler maken.

Verkeer richting Wommelgem over één rijstrook

De start van de werken is voorlopig voorzien op 1 augustus. De werken nemen één maand in beslag. Om de werken efficiënt en veilig te kunnen uitvoeren, nemen we aan de kant van de werken het fietspad, de parkeerstrook én de rechterrijstrook in beslag.

  • Het verkeer richting Wommelgem zal over één rijstrook de werken moeten passeren.
  • In de richting van Wijnegem is er geen impact op de rijweg en blijven de twee rijstroken beschikbaar.
  • Doordat we op de R11 de rechterrijstrook richting Wommelgem innemen, is ook de afslagstrook naar de inrit naar Makro vanuit Wijnegem afgesloten. Het verkeer vanuit Wommelgem kan hier wel altijd linksaf rijden naar de Makro (1 afslagstrook). Ook de parking uitrijden naar de Autolei blijft steeds mogelijk. Wie vanuit Wijnegem naar de Makro rijdt, rijdt dus op de Autolei verder door tot aan de rotonde en keert terug richting Wijnegem om zo de inrit op te rijden.

  • Fietsers komende van het noorden (Houtlaan, August Van de Wielelei) steken aan het kruispunt met de N12 over naar de overzijde van de R11 en zetten hun weg verder via het fietspad aan die kant van de weg. Aan de Ternesselei steken ze opnieuw over en volgen een korte omleiding via de parking van Ixina en de carpoolparking terug naar het bestaande fietspad.
  • Voetgangers kunnen steeds langs de werfzone passeren.

Bovenstaande afbeelding kan u downloaden in de rechterkolom onder 'documenten'.

Fietsomleiding ter hoogte van P+R Wommelgem (fruitmarkt Cools)

Bovenstaande afbeelding kan u downloaden in de rechterkolom onder 'documenten'.

Bereikbaarheid omwonenden

Tijdens de werken zijn de inritten en garages aan de westkant van de Krijgsbaan/Autolei niet toegankelijk. Bewoners en handelaars in de werfzone kunnen tijdens de werken dus niet voor hun woning/handelszaak parkeren. Omwonenden kunnen hun auto parkeren in de achterliggende straten of op de parkings van Makro of Wijnegem Shopping Center. Na de werkuren is het wel mogelijk om tot voor de woning te rijden om bijvoorbeeld boodschappen uit te laden. De aangelanden van de Makro die langs achter ontsloten zijn, blijven steeds via de parking van Makro toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Op deze webpagina kunt u steeds de meest actuele info over de werken terugvinden.