Hasseltsesteenweg: Vernieuwing bushaltes ‘Sint-Gillis Kerk’

Regio
Gemeente
Weg
Datum 06/05/2019 tot juni 019

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal dit voorjaar op de Hasseltsesteenweg (N20) de twee bushaltes ‘Sint-Gillis Kerk’ vernieuwen ter hoogte van het kruispunt met de Fonteindreef.  De werkzaamheden starten maandag 6 mei en zullen ongeveer 1,5 maand in beslag nemen. Voorafgaand zal de Watergroep ook een aantal nutswerken uitvoeren.

De nieuwe bushaltes worden aangelegd volgens de huidige normen op vlak van veiligheid, toegankelijkheid en comfort. Ze krijgen een verhoogd perron zodat de klanten van De Lijn veiliger en comfortabeler gebruik kunnen maken van de infrastructuur.  Door het gebruik van hellingen en geleidingstegels zullen de haltes ook afgestemd zijn op minder mobiele en slechtziende reizigers

Minderhinder-maatregelen: beurtelings verkeer op de Hasseltsesteenweg 

Het lokale verkeer op de Hasseltsesteenweg kan door middel van tijdelijke verkeerslichten gedurende de volledige duur van het project beurtelings langs de werfzone blijven rijden. Komende vanuit Hasselt wordt het doorgaand verkeer via de Nieuwe Steenweg omgeleid richting het centrum van Tongeren.
De Fonteindreef blijft steeds open voor het verkeer zodat o.a. het zwembad en het Pliniuspark bereikbaar blijven.

Fietsers en voetgangers kunnen steeds langs de werfzones

Fietsers en voetgangers kunnen te allen tijde langs de werfzones
Aan de zijde richting Hasselt dienen fietsers voor hun eigen veiligheid wel af te stappen ter hoogte van de werken. Richting Tongeren zullen de fietsers via de Fonteindreef langs de werf kunnen rijden. 

Bushaltes 'Sint-Gillis Kerk' tijdelijk buiten dienst

De bushaltes ‘Sint-Gillis Kerk’ zullen tijdens de werkzaamheden buiten dienst zijn. De betrokken pendelaars kunnen in deze periode gebruik maken van de nabijgelegen bushaltes. 

Weersgevoelig

Infrastructuurwerken zijn steeds afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. De huidige planning kan dus steeds nog schuiven.