Bevraging We doen momenteel een onderzoek naar een nieuwe website, graag hadden we je mening gehoord. De bevraging duurt maximum 3 minuten.

Gentse stadsring R40: aanpassing aan Bijloke

Regio
Gemeente
Weg
Datum voorjaar 2017

Wat houden de werken in? 

Het verkeer op de R40 ter hoogte van de Bijloke krijgt een extra afslagstrook om rechts de Louis Pasteurlaan in te rijden. Zo wordt het doorgaande verkeer niet nodeloos gehinderd. De nieuwe rechts afslagstrook zorgt ervoor dat het verkeer dat naar de coupure wil, al kan voorsorteren. Zo krijgt de R40 twee rijstroken voor het verkeer dat rechtdoor wil. De aannemer maakt ook het middeneilandje midden op het kruispunt wat kleiner zodat het verkeer dat uit de Groot-Brittanniëlaan komt zich beter kan opstellen aan de lichten en daardoor het doorgaand verkeer richting Heuvelpoort niet belemmert.

Uitvoering?

De werken starten op 30 januari en zullen normaal gezien tot halverwege maart duren. Bij slecht weer kan de planning wijzigen. 

Autoverkeer

Verkeer op de stadsring richting Mariakerke rijdt tijdens de werken over één rijstrook. Er geldt een maximumsnelheid van 30 km/u. Door de werken samen met de werken van Farys in de Martelaarslaan uit te voeren, houden we de hinder zo beperkt mogelijk.

Louis Pasteurlaan: De Louis Pasteurlaan blijft open van 30 januari tot begin maart. In deze periode zal de aansluiting met de stadsring smaller zijn dan nu. In de eerste helft van maart sluiten we de Louis Pasteurlaan af aan de stadsring. Autoverkeer rijdt om via de B. Spaelaan en de Coupure. 

Fietsers

Fietsers kunnen langs de werf op de rijweg. Tot begin maart kunnen ze afslaan naar de Louis Pasteurlaan. Daarna rijden ze om via Bijlokehof.

Voetgangers

Voetgangers kunnen door langs de werfzone. Als dit gedurende een korte periode niet kan, zal dat aangeduid worden op de werf. Het zebrapad van de kant van Bijloke naar de kant van de Groot-Brittaniëlaan zal tijdens de werken niet toegankelijk zijn. Voetgangers kunnen gebruik maken van het eerstvolgende zebrapad, een 50-tal meter verder richting Kortrijksepoort. 

Achtergrond?

De herinrichting aan de Bijloke is één van de maatregelen die het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) samen met de Stad Gent neemt op de Gentse stadsring (R40). Het doel? De huidige capaciteit van de stadsring (R40) vergroten. De ingrepen zijn noodzakelijk in de aanloop naar het nieuwe circulatieplan, dat op 3 april 2017 in voege gaat. Het circulatieplan zorgt voor een bereikbare binnenstad met meer leefkwaliteit, door het doorgaand verkeer op de stadsring (R40) te houden. De werken starten in augustus 2016 en moeten nog voor de invoering van het circulatieplan afgerond zijn. De maatregelen zijn het resultaat van een studie over de doorstroming op de stadsring.