Galmaarden (N272): Vernieuwen fietspad Repingestraat tot aan het kruispunt met de Ninoofsesteenweg (N255)

Regio
Gemeente
Weg
Datum 20/01/2020 tot 25/01/2020

Waar?

De werken vinden plaats op de Repingestraat (N272) te Galmaarden vanaf het kruispunt met de Ninoofsesteenweg (N255) tot voorbij de Repingestraat 12 (vzw Okkernoot) over een lengte van 300 meter.  

Wat?

Wegen en Verkeer vernieuwt het bestaande fietspad in betonstraatstenen en vervangt deze met duurzaam en onderhoudsvriendelijk beton.

Wanneer?

De aannemer start vanaf maandagochtend 20 januari tot en met vrijdagnamiddag 24 januari telkens van 7 uur tot 17 uur. Deze werken worden in het geval van hevige regen of vriestemperaturen uitgesteld.

Wat betekenen de werken voor u?

De werken worden in twee fasen uitgevoerd en duren een week.
!! Belangrijk: de inrit van uw woning zal gedurende 3 dagen niet bereikbaar zijn, aangezien het beton moet uitharden. Dit geldt voor de bewoners van Repingestraat 2 tot en met Repingestraat 12 te Galmaarden. 

 • Fase 1 van 20/01 tot en met 22/01:  Vernieuwen fietspad naar beton ter hoogte van de bewoners van Repingestraat 2 tot en met Repingestraat 8 te Galmaarden
   
 • Fase 2 van 22/01 tot en met 24/01:  Vernieuwen fietspad naar beton ter hoogte van de bewoners van Repingestraat 8 tot en met Repingestraat 12 te Galmaarden

Wegen en Verkeer vraagt nadrukkelijk om de verbodstekens te respecteren, om zo de werken op een efficiënte en veilige manier te laten verlopen. Zoals aangegeven zullen de toeritten en garages van verschillende bewoners tijdelijk niet bereikbaar zijn met een voertuig. Dit geldt voor de bewoners van Repingestraat 2 tot en met Repingestraat 12 te Galmaarden. We vragen u vriendelijk om het nieuwe betonnen fietspad op geen enkele manier te betreden (te voet (incl. hond), fiets of voertuig), want dit laat blijvende sporen na. De vernieuwde zones met beton worden steeds duidelijk afgebakend met lint.

Omleidingen voor doorgaand en zwaar verkeer

 • Voor doorgaand verkeer geldt er in de rijrichting van Moerbeke een omleiding langs de Ninoofsesteenweg (N255) richting Ninove, Oudstrijdersplein, Bakkerstraat en Repingestraat.
   
 • Voor zwaar verkeer +3,5t geldt in de rijrichting van Moerbeke een omleiding langs de Ninoofsesteenweg(N255) richting Herne, Geraardsbergse Steenweg (N495) richting Moerbeke, waar men in Moerbeke opnieuw langs Moerbekeplein N272 richting Galmaarden kan kiezen.
   
 • In de rijrichting van Pepingen kan doorgaand en zwaar verkeer (+3,5t) de werfzone wel door.