Fietspadenproject Humaniteitslaan (N266) in Drogenbos

Regio
Gemeente
Weg
Datum Augustus tot december 2017

Situering van het project

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start in augustus 2017 met de aanleg van vrijliggende fietspaden op de Humaniteitslaan in Drogenbos. Binnen dit project vernieuwt Wegen en Verkeer ook de toplaag van het wegdek. Voor Wegen en Verkeer de werken aanvat, voeren de nutsmaatschappijen voorbereidende werken uit.

De werken vinden plaats tussen het kruispunt met de Vorstsesteenweg en dat met de Drie Fonteinenstraat. Onder voorbehoud van de weersomstandigheden duren de werkzaamheden vier maanden. Zo is het project onder normale omstandigheden voor het bouwverlof van december klaar.

 

Waarom wordt het project uitgevoerd?

Op dit moment bestaat het fietspad op de Humaniteitslaan uit markeringen op de rijweg zelf. Om fietsers beter te beschermen op deze drukke verbindingsweg legt Wegen en Verkeer langs de steenweg verhoogde vrijliggende fietspaden in beton aan. Er wordt voor beton gekozen omdat er veel zwaar verkeer over de fietspaden moet rijden bij het binnen- of buitenrijden van de bedrijven. Beton is beter bestand tegen die zware belasting dan asfalt.

Welke werken voert Wegen en Verkeer uit?

  • Inzagen en opbreken van het bestaande fietspad
  • Afschrapen van de toplaag van de rijweg
  • Aanleg nieuwe fietspaden in beton
  • Vervanging toplaag rijweg