Fietspadenproject Humaniteitslaan (N266) in Drogenbos

Regio
Gemeente
Weg
Datum september 2017 tot voorjaar 2018

UPDATE: in de voorbije weken reden een heleboel vrachtwagens zich vast in de omleidingswegen. Wegen en Verkeer zal nog extra borden plaatsen op de Ring rond Brussel om aan te duiden dat vrachtwagens van +3,5 ton de grote omleiding moeten volgen. Aan het kruispunt van de Humaniteitslaan met de Verlengde Stallestraat komt een portiek waar enkel autoverkeer kan doorrijden. Ook de bussen van het openbaar vervoer zullen door kunnen dankzij een bussluis. Deze aanpassingen worden vrijdagavond 29/9 na de avondspits geïnstalleerd.

Situering van het project

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) legt tussen september en december 2017 vrijliggende fietspaden aan op de Humaniteitslaan in Drogenbos. Binnen dit project vernieuwt Wegen en Verkeer ook de toplaag van het wegdek. Voor Wegen en Verkeer de werken aanvat, voeren de nutsmaatschappijen voorbereidende werken uit.

De werken vinden plaats tussen het kruispunt met de Vorstsesteenweg en dat met de Drie Fonteinenstraat. Onder voorbehoud van de weersomstandigheden duren de werkzaamheden vier maanden. Zo is het project onder normale omstandigheden voor het bouwverlof van december klaar.

 

Waarom wordt het project uitgevoerd?

Op dit moment bestaat het fietspad op de Humaniteitslaan uit markeringen op de rijweg zelf. Om fietsers beter te beschermen op deze drukke verbindingsweg legt Wegen en Verkeer langs de steenweg verhoogde vrijliggende fietspaden in beton aan. Er wordt voor beton gekozen omdat er veel zwaar verkeer over de fietspaden moet rijden bij het binnen- of buitenrijden van de bedrijven. Beton is beter bestand tegen die zware belasting dan asfalt.

 

Welke werken voert Wegen en Verkeer uit?

  • Inzagen en opbreken van het bestaande fietspad
  • Afschrapen van de toplaag van de rijweg
  • Aanleg nieuwe fietspaden in beton
  • Vervanging toplaag rijweg

 

Omleiding voor doorgaand verkeer

  • Tijdens de werken blijft verkeer op de Humaniteitslaan (N266) van Anderlecht naar Ruisbroek mogelijk
  • Het verkeer van Ruisbroek naar Anderlecht wordt omgeleid via de oprit Ruisbroek van de R0 (nr. 18) en de uitrit Brussel-Centrum/Anderlecht Industrie (nr. 17) van de R0.
  • Het in- en uitrijden van de Rue de Hal en de Brits Tweedelegerlaan blijft altijd mogelijk.