Fietspadenproject Bergensesteenweg (N6) in Halle

Regio
Gemeente
Weg
Datum januari – september 2017

UPDATE: Wegen en Verkeer zal de werken aan de N6 pas in september beëindigen en niet in juni zoals eerder gecommuniceerd werd. Dat komt doordat de renovatie van een stuk riolering meer tijd in beslag heeft genomen dan aanvankelijk was gepland. Op 6 juni ging fase 4 (de laatste fase) van de werken van start. Van 10 tot 31 juli wordt er niet gewerkt, wegens het jaarlijks bouwverlof van de aannemer. Tijdens het bouwverlof wordt de Bergensesteenweg (N6) terug volledig opengesteld voor het verkeer. Vanaf begin augustus wordt het verkeer richting Lembeek terug omgeleid tot het einde van de werken in september.
De afrit Halle (nr. 22) van de E429 naar de Edingsesteenweg (N7) in de richting van Doornik wordt op 8 juli terug opengesteld voor het verkeer. De oprit van de E429 voor het verkeer vanuit Halle blijft afgesloten tot het einde van de werken in september (meer info onderaan deze pagina). Indien er bijkomende wijzigingen zijn in de planning of de maatregelen voor het verkeer, kan u dit op deze webpagina lezen. Wegen en Verkeer wil alvast iedereen bedanken voor het geduld dat er wordt opgebracht bij deze werken.

Situering van het project

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt van januari tot september 2017 het wegdek, de fietspaden, de voetpaden en de bermen van de Bergensesteenweg (N6) in Halle. De werken vinden plaats tussen het Bevrijdingsplein en het kruispunt met Prinsenbos en de Weerstandsstraat.

Vrijliggende fietspaden moeten fietsers beter beschermen

Op dit moment zijn de fietspaden in de Bergensesteenweg smal, gelijkgronds, gemarkeerd en aangeduid op de rijweg. Om fietsers beter te beschermen op deze drukke verbindingsweg tussen Halle en Tubeke worden aan de beide zijden van de steenweg verhoogde fietspaden in asfalt aangelegd naast de rijweg. Dit gebeurt door over de hele lengte van het project het asfalt in te zagen, de bestaande fietspaden op te breken en nieuwe fietspaden aan te leggen.

Uitvoering in vier fasen

Om ook tijdens de werken het verkeer tussen Halle en Lembeek mogelijk te houden, voeren we de werken uit in vier fasen:

  1. Fase 1: werken tussen het Bevrijdingsplein en de brug van de E429 kant richting Lembeek
  2. Fase 2: werken tussen het Bevrijdingsplein en de brug van de E429 kant richting Halle
  3. Fase 3: werken tussen de brug van de E429 en het kruispunt met Prinsenbos en de Weerstandsstraat kant richting Halle
  4. Fase 4: werken tussen de brug van de E429 en het kruispunt met Prinsenbos en de Weerstandsstraat kant richting Lembeek

 

Omleiding richting Lembeek tot zomer 2017

Tijdens de werken van fase 2, fase 3 en fase 4 blijft verkeer in de richting van Halle altijd mogelijk. Op dit moment werkt Wegen en Verkeer in fase 4 en is verkeer richting Halle mogelijk op de rijstrook richting Halle. Het verkeer richting Lembeek wordt omgeleid via de Edingensesteenweg (N7) en de Hondzochtsesteenweg.

Afrit Halle (nr. 22) van E429 afgesloten tot zomer 2017

De afrit Halle (nr. 22) van de E429 naar de Edingsesteenweg (N7) in de richting van Doornik gaat vanaf 8 juli terug open voor het verkeer. De afrit werd tijdens de vorige fases van de werken afgesloten omdat de verkeerslichten op de Edingensesteenweg uitgeschakeld werden om een vlottere doorstroming op de Edingensesteenweg te bekomen. Tijdens de zomervakantie ligt de verkeersintensiteit lager waardoor de afrit terug kan opengesteld worden.

 

Oprit naar E429 blijft afgesloten voor verkeer vanuit Halle

De oprit van de E429 is niet bereikbaar voor mensen die van het Bevrijdingsplein komen en richting Bergen rijden. Dat is heel vervelend voor veel weggebruikers en daar is Wegen en verkeer zich bewust van. Onderzoek heeft uitgewezen dat het vroeger openstellen van deze oprit technisch moeilijk is en de duur van de werken langer zou maken. Daarom is beslist om de oprit afgesloten te houden tot het einde van de werken in september.