Fietspadenproject Bergensesteenweg (N6) in Halle

Regio
Gemeente
Weg
Datum januari – september 2017

UPDATE: Wegen en Verkeer legt tijdens het weekend van 26 en 27 augustus een nieuwe toplaag in asfalt aan op de Bergensesteenweg (N6) tussen het Bevrijdingsplein en het kruispunt met Prinsenbos. Het kruispunt met Prinsenbos en de Weerstandsstraat wordt mee geasfalteerd.  Om de werken vlot en veilig te kunnen uitvoeren, wordt de werfzone volledig afgesloten voor het verkeer van zaterdag 20u tot maandag in de vroege ochtend.  Ook het kruispunt met Prinsenbos en Weerstandsstraat wordt afgesloten voor het verkeer. Belangrijk voor omwonenden: zij zullen tijdens de gehele duur van de asfaltwerken un percelen niet met de wagen kunnen bereiken (Wegen en Verkeer bust nog een briefje vooraf zodat iedereen op de hoogte is). Het verkeer moet in beide richtingen gebruik maken van de bestaande omleiding via de Edingsesteenweg (N7) en de Hondzochtsesteenweg.. Fietsers en voetgangers kunnen altijd voorbij de werfzone.  

 

Situering van het project

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt van januari tot september 2017 het wegdek, de fietspaden, de voetpaden en de bermen van de Bergensesteenweg (N6) in Halle. De werken vinden plaats tussen het Bevrijdingsplein en het kruispunt met Prinsenbos en de Weerstandsstraat.

Vrijliggende fietspaden moeten fietsers beter beschermen

Op dit moment zijn de fietspaden in de Bergensesteenweg smal, gelijkgronds, gemarkeerd en aangeduid op de rijweg. Om fietsers beter te beschermen op deze drukke verbindingsweg tussen Halle en Tubeke worden aan de beide zijden van de steenweg verhoogde fietspaden in asfalt aangelegd naast de rijweg. Dit gebeurt door over de hele lengte van het project het asfalt in te zagen, de bestaande fietspaden op te breken en nieuwe fietspaden aan te leggen.

Uitvoering in vier fasen

Om ook tijdens de werken het verkeer tussen Halle en Lembeek mogelijk te houden, voeren we de werken uit in vier fasen:

  1. Fase 1: werken tussen het Bevrijdingsplein en de brug van de E429 kant richting Lembeek
  2. Fase 2: werken tussen het Bevrijdingsplein en de brug van de E429 kant richting Halle
  3. Fase 3: werken tussen de brug van de E429 en het kruispunt met Prinsenbos en de Weerstandsstraat kant richting Halle
  4. Fase 4: werken tussen de brug van de E429 en het kruispunt met Prinsenbos en de Weerstandsstraat kant richting Lembeek

 

Omleiding richting Lembeek tot zomer 2017

Tijdens de werken van fase 2, fase 3 en fase 4 blijft verkeer in de richting van Halle altijd mogelijk. Op dit moment werkt Wegen en Verkeer in fase 4 en is verkeer richting Halle mogelijk op de rijstrook richting Halle. Het verkeer richting Lembeek wordt omgeleid via de Edingensesteenweg (N7) en de Hondzochtsesteenweg.

Oprit naar E429 blijft afgesloten voor verkeer vanuit Halle

De oprit van de E429 is niet bereikbaar voor mensen die van het Bevrijdingsplein komen en richting Bergen rijden. Dat is heel vervelend voor veel weggebruikers en daar is Wegen en verkeer zich bewust van. Onderzoek heeft uitgewezen dat het vroeger openstellen van deze oprit technisch moeilijk is en de duur van de werken langer zou maken. Daarom is beslist om de oprit afgesloten te houden tot het einde van de werken in september.