Fietspadenproject Bergensesteenweg (N6) in Halle

Regio
Gemeente
Weg
Datum januari – juni 2017

 

 • Wat: aanleg van verhoogde fietspaden in asfalt naast de rijweg in beide rijrichtingen
 • Waar: tussen het Bevrijdingsplein en het kruispunt met Prinsenbos en de Weerstandsstraat.
 • Wanneer: Januari - september 2017
 • Hinder:
  • Fase 2, 3 en 4: verkeer richting Halle mogelijk
  • Omleiding via Edingensesteenweg (N7) en Hondzochtsesteenweg

UPDATE: de werken zullen langer duren dan verwacht, nl. tot begin september 2017 (i.p.v. juni, wat eerder aangekondigd werd). Volgens de huidige timing begint de aannemer op 6 juni aan fase 4 van de werken (tussen de brug van de E429 en het kruispunt met Prinsenbos en de Weerstandsstraat kant richting Lembeek). Dat komt doordat de renovatie van een stuk riolering  meer tijd in beslag neemt dan aanvankelijk verwacht werd.  Wegen en Verkeer zal er alles aan doen om de Bergensesteenweg tegen 4 september volledig open te stellen. Mochten er toch nog wijzigingen in de plannen zijn, zult u dat op deze webpagina kunnen lezen. 

Situering van het project

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt van januari tot september 2017 het wegdek, de fietspaden, de voetpaden en de bermen van de Bergensesteenweg (N6) in Halle. De werken vinden plaats tussen het Bevrijdingsplein en het kruispunt met Prinsenbos en de Weerstandsstraat.

Vrijliggende fietspaden moeten fietsers beter beschermen

Op dit moment zijn de fietspaden in de Bergensesteenweg smal, gelijkgronds, gemarkeerd en aangeduid op de rijweg. Om fietsers beter te beschermen op deze drukke verbindingsweg tussen Halle en Tubeke worden aan de beide zijden van de steenweg verhoogde fietspaden in asfalt aangelegd naast de rijweg. Dit gebeurt door over de hele lengte van het project het asfalt in te zagen, de bestaande fietspaden op te breken en nieuwe fietspaden aan te leggen.

Uitvoering in vier fasen

Om ook tijdens de werken het verkeer tussen Halle en Lembeek mogelijk te houden, voeren we de werken uit in vier fasen:

 1. Fase 1: werken tussen het Bevrijdingsplein en de brug van de E429 kant richting Lembeek
 2. Fase 2: werken tussen het Bevrijdingsplein en de brug van de E429 kant richting Halle
 3. Fase 3: werken tussen de brug van de E429 en het kruispunt met Prinsenbos en de Weerstandsstraat kant richting Halle
 4. Fase 4: werken tussen de brug van de E429 en het kruispunt met Prinsenbos en de Weerstandsstraat kant richting Lembeek

 

Omleiding richting Lembeek tot zomer 2017

Tijdens de werken van fase 2, fase 3 en fase 4 blijft verkeer in de richting van Halle altijd mogelijk. Wanneer er wordt gewerkt in de fasen 2 en 3, is verkeer richting Halle mogelijk op de rijstrook richting Lembeek. Wanneer Wegen en Verkeer werkt in fase 4 is verkeer richting Halle mogelijk op de rijstrook richting Halle. Het verkeer richting Lembeek wordt in fase 2, fase 3 en fase 4 omgeleid via de Edingensesteenweg (N7) en de Hondzochtsesteenweg.

Afrit Halle (nr. 22) van E429 afgesloten tot zomer 2017

Ter hoogte van het op- en afrittencomplex Halle (nr. 22) van de E429 blijft de afrit naar de Edingsesteenweg (N7) nog tot de zomer van 2017 afgesloten voor het verkeer richting Tubeke. In die periode zal Wegen en Verkeer op deze afrit ook een nieuwe toplaag in asfalt aanleggen.