E411 in Overijse: werken aan brug Bredestraat

Regio
Gemeente
Weg
Datum Eind 2019

Update 13/11/2019: de studie van het stutwerk is goedgekeurd door de expertise van de afdeling Expertise Beton en Staal (EBS), een gespecialiseerde afdeling van het Departement Mobiliteit en Openbare Werken van de Vlaamse overheid. Volgens de huidige planning kunnen de werken vermoedelijk starten eind november. Tijdens de stutwerken zal de Bredestraat overdag afgesloten zijn voor het autoverkeer ter hoogte van de onderdoorgang van de E314. Fietsers kunnen dan nog steeds onder de brug doorrijden. Een exacte timing van de werken zal op deze webpagina zo snel mogelijk geplaatst worden.

Wegen en Verkeer plant werkzaamheden in de Bredestraat in Overijse, aan de onderbrug de E411. Een ‘onderbrug’ is een plek waar een weg onder snelweg doorloopt. Deze brug wordt onderstut. Na het onderstutten van de brug zal de busbaan op de E411 opnieuw geopend worden. In de nabije toekomst zal de brug volledig vernieuwd worden. 

De onderbrug waar de Bredestraat onder de E411 doorloopt. 

Timing en hinder

Volgens de huidige planning worden de werken eind 2019 uitgevoerd. De werken zullen ongeveer 2 weken duren. Tijdens de werken zal er geen hinder zijn voor het verkeer op de E411.