E40 Leuven - Brussel: onderhoud 6 bruggen

Weg
Datum juni - september 2017

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert van juni tot september 2017 onderhoudswerken uit aan zes bruggen boven en onder de E40 tussen Leuven en Brussel. De aannemer voert de werken aan de bruggen zoveel mogelijk ‘s avonds en ‘s nachts uit, zodat het verkeer er geen hinder van ondervindt.  

Structureel onderhoud voor langere levensduur

In totaal krijgen zes bruggen een onderhoud: drie “bovenbruggen” van de E40 - dat zijn plaatsen waar er een lokale weg over de snelweg gaat - en drie “onderbruggen” - plaatsen waar de snelweg over een lokale weg gaat. De bruggen worden onderaan en bovenaan aangepakt: de pijlers en de landhoofden (de overgangen van de bruggen naar het aanliggende terrein), maar ook de taluds en de waterslikkers krijgen een onderhoud. Van een aantal bruggen worden ook de voegen, de waterdichting en de wegverharding vernieuwd. Dat zijn structurele ingrepen waarmee de levensduur van een brug aanzienlijk verlengd wordt.

 

Niet gelijktijdig met werken aan E40

Verschillende ploegen werken ‘s avonds en ‘s nachts aan de bruggen, soms wel met vier hoogtewerkers per brug. De aannemer verzet zoveel mogelijk werk voor 8 juli, wanneer de vernieuwing van het wegdek van de E40 start. Na 15 augustus zullen de onderhoudswerken aan de bruggen nog doorgaan, echter zonder hinder voor het verkeer op de E40. Half september zijn normaal gezien alle werken achter de rug.

 

In augustus drie wegen in Everberg afgesloten

In de loop van augustus zullen de Rosbergstraat, de Everslaan en de Tervuursesteenweg in Everberg afgesloten worden, zodat de aannemer de onderbruggen van de E40 er kan aanpakken. Het lokale verkeer zal omgeleid worden met signalisatieborden.