E40 Leuven-Brussel: heraanleg wegdek

Weg
Datum 01/07/2017 tot 15/08/2017

Wegen en Verkeer vernieuwt van mei 2017 tot half augustus 2017 een stuk snelweg van 6,7 km lang tussen Bertem en Sterrebeek. De rijweg van de E40 in de rijrichting van Brussel wordt volledig vernieuwd. In de huidige fase (van 8 juli t.e.m. 15 augustus) vernieuwt een aannemer de rijweg van de fundering tot de toplaag (bovenste asfaltlaag). Ondanks de dynamische werfinrichting en de minderhinder-maatregelen van Wegen en Verkeer moeten pendelaars volgens het Vlaams Verkeerscentrum nog tot half augustus rekening houden met ernstige verkeershinder tijdens de spitsuren.

UPDATE: Vanaf maandagochtend 7 augustus zijn er drie rijstroken beschikbaar richting Brussel. Vanaf vrijdag 11 augustus zijn er in beide rijrichtingen slechts twee rijstroken beschikbaar voor het verkeer. De signalisatie wordt dan gedurende het weekend opgeruimd. Tegen maandagochtend zal de volledige weg open zijn voor het verkeer

 

Verwachte hinder op E40

Van 30 juli tot einde werken:

Om de hinder voor het verkeer zoveel mogelijk te beperken, worden de werken tussen 8 juli en 15 augustus uitgevoerd met een dynamische werfinrichting:

Sinds 30 juli werkt de aannemer aan de twee rechtse rijstroken van de E40. Het verkeer kan de vernieuwde rijstroken in de rijrichting van Brussel gebruiken:

op weekdagen tussen 5u ‘s ochtends en 12u ‘s middags zijn er vier rijstroken beschikbaar (twee vernieuwde rijstroken en twee versmalde rijstroken op de weghelft waar in de toestand  zonder werken het verkeer richting Luik rijdt).

  

op weekdagen tussen 12u ‘s middags en 5u  ‘s ochtends én tijdens het weekend zullen er in de rijrichting van Brussel drie rijstroken beschikbaar zijn voor gebruik (een vernieuwde rijstrook en twee versmalde rijstroken op de weghelft waar in de toestand zonder werken het verkeer richting Luik rijdt).

Verkeer vanuit Bertem via Leuvensesteenweg (N2)

Tijdens de gehele duur van de werken zullen de oprit Tervuren en de afrit Sterrebeek in de rijrichting van Brussel afgesloten zijn. Ook de parking in Everberg wordt in de beide rijrichtingen afgesloten.

Het verkeer vanuit Bertem richting Brussel moet een omleiding volgen via de Meerbeeksesteenweg, Hulsbergstraat, Wijnegemhofstraat, Leuvensesteenweg (N2) en Mechelsesteenweg (N227) om de oprit in Sterrebeek te bereiken. Daar kan het verkeer de E40 oprijden.

 

 

Verkeer naar Sterrebeek via afrit Evere (nr. 19)

Het verkeer vanuit Leuven met bestemming Sterrebeek moet op de E40 doorrijden richting Brussel, keren via het op- en afrittencomplex van Evere (nr. 19) en de afrit Sterrebeek (nr. 21) gebruiken in de richting van Leuven.

 

 

Vernieuwing onderbruggen E40 na 15 augustus

Naast de onderhoudswerken aan de E40 krijgen ook zes bruggen boven en onder de E40 tussen Leuven en Brussel een grondig onderhoud. Verschillende ploegen werken voor 8 juli ‘s avonds en ‘s nachts aan de bruggen. Na 15 augustus zullen de onderhoudswerken aan de bruggen terug opgestart worden, echter zonder hinder voor het verkeer op de E40. Half september zijn normaal gezien alle werken achter de rug. Meer informatie over deze werken vindt u hier.