E34: Onderhoud wegdek en renovatie tunnel in Zelzate

Regio
Gemeente
Weg
Datum 27 maart tot juni 2017 en september tot november 2017

Sinds 23 augustus rijdt het verkeer op de E34 over één rijstrook in elke richting. Enkel de afrit Moerbeke richting Antwerpen is afgesloten, het verkeer moet omrijden via Kemzeke. Lees hieronder meer over deze fase.   

Het Agentschap Wegen en Verkeer startte op 27 maart met de renovatie van de Zelzatetunnel. De wanden net voor en na de tunnel en het wegdek in de tunnel worden vernieuwd. De aannemer werkt in twee grote fasen zodat het verkeer altijd kan doorrijden zij het over één rijstrook in elke richting. Vanaf september starten ook onderhoudswerken tussen de Zelzatetunnel en Moerbeke (8km). Tijdens het zomerverlof wordt bewust niet gewerkt om het kustverkeer niet te hinderen.

Wat houden de werken in?

De Zelzatetunnel wordt grondig gerenoveerd. De wanden net voor en na de tunnel worden vernieuwd en het wegdek in de tunnel krijgt een opknapbeurt. Daarnaast worden alle voegen geïnjecteerd om ze waterdicht te maken en komen er 40 nieuwe deuren in de tunnel. Het geluidsarm wegdek en de nieuwe voegen zullen het wegcomfort verbeteren en de geluidsoverlast verminderen.

Daarnaast voeren we onderhoudswerken uit op de E34/N49 richting Antwerpen. Tussen de R4 Oost en Moerbeke krijgt het wegdek een volledig nieuwe verharding. Het gaat over een stuk van 8 km.

Timing 

27 maart tot juni 2017 (fase 1) en september tot november 2017 (fase 2)

Fasering

Er wordt gewerkt in twee fasen. Het verkeer rijdt tijdens de eerste fase over de rijbaan richting Antwerpen, daarna wordt de andere helft aangepakt en rijdt alle verkeer over de rijvakken richting kust.  

Fase 1: afgerond

Fase 2: 16 augustus - november 2017

In deze fase werkt de aannemer opnieuw in de Zelzatetunnel, maar nu in de andere tunnelkoker. Daarnaast voert hij het onderhoud aan het wegdek van de E34 richting Antwerpen uit. Deze werfzone is ongeveer 8 km en loopt van de tunnel in Zelzate tot Moerbeke. 

Voorbereidende werken: 16-23 augustus (afgerond)

Werken in Zelzatetunnel en op E34: 23 augustus tot november 

  • Het verkeer krijgt 1 rijstrook per rijrichting in plaats van twee. 
  • De oprit Zelzate-Oost (13) van de R4 naar de E34 richting Antwerpen kan openblijven. Het verkeer zal door de middenberm naar de andere rijrichting geleid worden. Het verkeer vanuit Antwerpen kan de afrit Zelzate-Oost nemen. 
  • De afrit Moerbeke van de E34 richting Antwerpen zit in de werfzone en gaat dicht. Verkeer rijdt om via het op- en afrittencomplex in Kemzeke.
  • De oprit van de E34 richting Antwerpen blijft open.
  • Op- en afrit Moerbeke van de E34 richting kust blijven open.
  • Voor de veiligheid geldt er een snelheidsbeperking 50 km/u in de tunnel en 70 km/u langs de werfzone op de E34. 

Minder hinder

  • De aannemer werkt 7/7.
  • Er wordt zo weinig mogelijk gewerkt in de zomervakantie om het drukke kustverkeer te sparen. 
  • Voor de veiligheid geldt er in de tunnel een snelheidsbeperking van 50 km/u. De federale wegpolitie zal hierop toezien met snelheidscontroles. 
  • De werken zijn goed afgestemd. De renovatiewerken aan de tunnel lopen bewust samen met de onderhoudswerken op de E34 tussen de Zelzatetunnel en Moerbeke.

Digitale nieuwsbrief

Wenst u verwittigd te worden via mail bij de start van de werken, dan kunt u zich via de knop rechts bovenaan deze pagina inschrijven voor de digitale nieuwsbrief.