E34 in Balgerhoeke: renovatie brug over afleidingskanaal Leie

Weg
Datum van 11 februari tot eind 2019

Update 22/08: Momenteel loopt fase 2 van de werken richting de kust. Alle verkeer rijdt nu op de kant richting Antwerpen. Lees meer over deze fase van de werken.

werf in beeld

Op maandag 4 maart 2019 startte het Agentschap Wegen en Verkeer met een grondige renovatie van de brug langs de E34/N49 over het afleidingskanaal van de Leie op de grens van Maldegem en Eeklo (Balgerhoeke). Het wegdek van de brug en ook de onderkant van de brug wordt aangepakt. Het verkeer op de E34/N49 in Balgerhoeke zal in elke richting over één rijstrook moeten rijden. Voor landbouwverkeer en aangelanden wordt een omleiding voorzien over de Brug aan de Bredeweg ("Koebrug") De werken gebeuren in verschillende fasen en duren tot eind 2019. 

Wat doen we?

De aannemer is gestart met de volledige renovatie van de brug over het afleidingskanaal van de Leie van de E34/N49 in Balgerhoeke. Er komt een nieuw wegdek, nieuwe waterdichting, nieuwe brugdekvoegen en nieuwe leuningen. Ook de onderzijde van de brug wordt gerenoveerd.

Timing

Van maart tot eind 2019

Fasering

Fase 2: 6 augustus tot december

In deze fase werkt de aannemer aan de renovatie van de brug op de rijweg van richting de kust. Ook hier rijdt het verkeer terug over één rijstrook in de beide richtingen. Alle verkeer rijdt nu op de kant richting Antwerpen.  

Werken aan de onderzijde van de brug

Tijdens de vijzelwerken (tijdelijk optillen van de brug om aan de pijlers te kunnen werken) langs de onderzijde van de brug wordt de doorgang tijdelijk afgesloten. Voor de veiligheid wordt het verkeer gedurende een beperkte periode (twee keer ongeveer één maand) omgeleid via de "Koebrug" in de beide richtingen. Op deze brug wordt het verkeer beurtelings geregeld met tijdelijke verkeerslichten. 

Minder hinder

Tijdens de zomervakantie worden de rijstroken volledig vrijgegeven om het kustverkeer zoveel mogelijk te vrijwaren.