E314 Wilsele: onderhoudswerken aan viaduct

Regio
Gemeente
Weg
Datum 2018-2019

Op 9 april start het Agentschap Wegen en Verkeer met grote werken op het viaduct van Wilsele. Deze werken maken deel uit van het project van de spitsstrook Wilsele-Aarschot die Wegen en Verkeer aanlegt op de E314. Op deze pagina zullen wij tijdens de werken nieuws publiceren over de voortgang van de werken. We focussen hier op nieuws dat interessant kan zijn voor de omwonenden van het viaduct. Op deze pagina vindt u daarom ook nieuws over de gluidsschermen die in 2019 zullen geplaatst worden op het viaduct. Woont u in de buurt en wIl u graag updates over de werken in uw mailbox ontvangen? Schrijf u dan in op de nieuwsbrief voor omwonenden. 

E314:  fasering onderhoud viaduct / aanleg spitsstrook richting Lummen
Aanleg spitsstrook E314 Wilsele-Aarschot: fasering 

 

Tijdens de werken zal er geluidshinder zijn en af en toe zal de aannemer ook 's avonds en 's nachts moeten werken. Als er gedurende aanzienlijke periodes 's nachtd gewerkt wordt, zal Wegen en Verkeer dat melden op deze webpagina. I.v.m. de werkuren van de aannemer: hij zal van maandag t.e.m. zaterdag werken, van 6 uur tot 19 uur ‘s avonds. Die werkplanning zal enigszins variëren afhankelijk van de ingrepen die gebeuren (sommige ingrepen kunnen enkel bij daglicht gebeuren), de onderaannemers die ingeschakeld worden, onverwachte technische complicaties,… Soms zal er ook op zondag gewerkt worden.  

2019: vervangen geluidsschermen, extra geluidsschermen 

Tijdens het structureel onderhoud van het viaduct, meerbepaald in de tweede fase (uitvoering voorjaar en zomer 2019)  vervangt Wegen en Verkeer de bestaande geluidsschermen over een afstand van ongeveer zes kilometer. Er komen op sommige plaatsen ook nieuwe geluidsschermen bij. 

Geluidsschermen viaduct Wilsele (E314)
De locatie en hoogtes van de geluidsschermen op het viaduct van Wilsele