E314 Leuven: aanleg nieuw op- en afrittencomplex en fiets- en voetgangersbrug voor betere toegang UZ Leuven

Regio
Gemeente
Weg
Datum 01/11/2016 tot 01/08/2018

De Vlaamse overheid verbetert de bereikbaarheid van de campus UZ Gasthuisberg. De werken gebeuren samen met de werken van het UZ aan hun ringweg en maken ook deel uit van het masterplan van campus Gasthuisberg van het UZ Leuven. In maart 2017 starten er voorbereidende grondwerken. Daarna (in het voorjaar van 2017) verplaatsen de nutsmaatschappijen waar nodig hun leidingen, zodat het eigenlijke project kan starten. Rond dezelfde tijd (nog in het voorjaar van 2017) start de aanleg van een nieuwe rotonde die het vernieuwde op- en afrittencomplex beter zal verbinden met de campus. Eind 2017 start de bouw van de nieuwe fiets- en voetgangersbrug. Wegen en Verkeer is de bouwheer van dit project, en investeert samen met het ziekenhuis en de stad Leuven. 

Meer informatie? Zodra er meer concreet nieuws is over het verloop van de werken, zal Wegen en Verkeer dat op deze pagina laten weten. Het UZ Leuven plaatst al het actueel nieuws over de werken aan de campus Gasthuisberg op deze pagina

Einde werken? 

  • de fiets- en voetgangersbrug wordt in het voorjaar van 2018 in dienst genomen 
  • de rotonde wordt eind 2018 in dienst genomen

Minderhinder-maatregelen 

De meeste werken gebeuren in en rond de campus Gasthuisberg en gaan dus met lokale hinder gepaard. Het UZ Leuven zal tijdig communiceren met al haar kanalen om dit in goede banen te rijden. Tijdens de werken op de E314 behoudt het verkeer de volledige capaciteit op de E314. Tijdens enkele momenten zal de aannemer werken met versmalde rijstroken. Als er effectief  Er zal - zoals gewoonlijk bij dergelijke werken op snelwegen - een snelheidsbeperking gelden in de hele werfzone.